5-hviezdičkový rezort v raji je na predaj: Koľko by ste dali za luxus na FOTO?

2018-11-16 00:00:00 |   |    | 

Reklama istej lotérijnej spoločnosti láka tipujúcich na možnosť života v karibskom raji. Ak by sa vám pošťastilo získať hlavnú cenu, tento sen by ste si mohli splniť. Práve je totiž na predaj exkluzívny rezort v odľahlom kúte Mayskej riviéry.



 

Mexický rezort Mukan je jedinou päťhviezdičkovou ekologickou nehnuteľnosťou v rezervácii Sian Ka´an. Chránené územie sa nachádza na východe Yucatánskeho polostrova pri Mezoamerickom koralovom útese, druhom najväčšom na svete. Vďaka vzácnym ekosystémom tropického dažďového pralesa je od roku 1987 zapísaný na zozname Svetového dedičstva UNESCO.

Kúsok tohto raja na zemi je teraz na predaj a jeho novým majiteľom sa stane ten boháč, ktorý medzi 3. a 6. decembrom ponúkne za pozemok s nehnuteľnosťou najvyššiu sumu. Za cenu 8,5 milióna dolárov sa rezort nepredal, a tak ho jeho majitelia ponúkli v dražbe.

A na čo sa môže nový majiteľ tešiť? Komplex s názvom Mukan tvorí hlavná budova s piatimi spálňami, päť samostatných hosťovských bungalovov a ubytovanie pre 22-členný personál. Rezort je sebestačný, disponuje vlastným zdrojom energie, systémami na čistenie vody aj rozľahlou zeleninovou záhradou.

Architektonické riešenie stavieb bolo navrhnuté v čo najväčšom súlade s okolitou prírodou. Vonkajšie steny tvoria veľké posuvné francúzske okná, strechy pokrývajú palmové listy a všetok nábytok pochádza z produkcie miestnych remeselníkov.

Aby tu domácim či návštevníkom skutočne nič nechýbalo, k dispozícii je Wi-Fi, rozľahlé terasy a niekoľko bazénov (vrátane jedného strešného). Zo služieb možno oceníte obsluhu helikoptéry, kúpeľné a masážne služby či ponuku 5-hviezdičkovej reštaurácie.

Rezort sa nachádza na odľahlom mieste, kde nájdete absolútne súkromie a pokoj, zároveň je však dobre prístupný, takže môže slúžiť nielen na súkromné účely, ale aj na podnikanie. Vďaka svojej polohe  medzi mangrovníkovým lesom a nádhernými plážami Karibského mora by určite núdzu o turistov nemal.

V Sian Ka´an sa dá nielen kúpať či leňošiť na bielej pláži, ale tiež sledovať množstvo unikátnych vtákov, hniezdiace morské korytnačky či vyše tisíc rastlinných druhov. Milovníci histórie zas nevynechajú výlet k pyramídam v Chichen Iza, Cobe či iba 35 kilometrov vzdialenom Tulume.

Viac foto nájdete v GALÉRII.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Concierge Auctions
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa