Sľuby vs. realita: Skutočný pohľad na známe atrakcie vás šokuje

2019-08-14 00:00:00 |   |    | 

Čakali ste romantiku na opustenej pláži, no bolo tam 300 ďalších párov? Tešili ste sa, ako si v pokoji vychutnáte pohľad na obľúbenú atrakciu, no ledva ste ju cez davy ľudí zazreli? Vitajte v 21. storočí, keď obľúbené turistické destinácie praskajú vo švíkoch.



 

Mnohé turistické destinácie poznáte z nádherných fotografií, aké by ste raz vo svojom albume chceli mať aj vy. Nie ste však jediní, a tak býva v ostatnom čase množstvo cestovateľov po príchode do vysnenej destinácie sklamaných. Dôkazom sú aj naše fotografie.

 

Santorini

Ostrov Santorini je so svojimi typickými bielo-modrými domčekmi symbolom Grécka. Každoročne ho navštívia asi dva milióny turistov, ktorí tu trávia dovolenku, alebo sem prichádzajú na výlet z iných ostrovov. Takmer žiaden z nich nevynechá prechádzku malebnými uličkami a najmä pri západe slnka je na miestach s najkrajším výhľadom problém pohnúť sa.

 

Crowded afternoon in #Santorini! :D Watch the Island live now > https://www.skylinewebcams.com/webcam/ellada/naigaio/kyklades/santorini-firostefani.html

Posted by Santorini - Greece on Thursday, May 3, 2018

 

Veľký čínsky múr

Veľký čínsky múr patrí k najznámejším stavbám na svete. Ročne ho navštívi vyše 10 miliónov turistov, väčšina z nich prichádza do najdostupnejšej časti s názvom Badaling. V Národný sviatok ho len za jediný deň navštívilo až 80.000 návštevníkov! Koncom mája preto čínske úrady ohlásili, že obmedzia počet vstupov na 65.000. Ak sa však chcete vyhnúť veľkým davom, zájdite aj tak radšej do odľahlejších častí.

 

Stonehenge

Posvätné pohrebisko alebo miesto pradávnych rituálov? Kamene v Stonehenge v sebe údajne ukrývajú veľkú moc, ktorá bola využívaná najmä počas slnovratov. Práve v tieto dni sem aj dnes prúdia tisíce ľudí, ani inokedy však Stonehenge rozhodne nezíva prázdnotou. Ročne ho navštívi vyše 1,5 milióna ľudí, organizované výlety prichádzajú najmä ráno a pri západe slnka.

 

Malá morská panna v Kodani

Rozprávku o Malej morskej panne z pera Hansa Christiana Andersena poznajú deti i dospelí po celom svete. Jej 1,25-metrovú bronzovú sochu nechal v roku 1913 podľa podoby baletky Ellen Price vytvoriť syn zakladateľa pivovaru Carlsberg Carl Jacobsen. Hlavné mesto Dánska navštívia ročne takmer dva milióny turistov a zrejme ani jeden z nich nevynechá pohľad na tento najfotografovanejší symbol Kodane.

 

Mona Lisa v Louvri

Pravdepodobne najznámejšou maľbou na svete je Mona Lisa od renesančného génia Leonarda da Vinci. Jej záhadný úsmev môžete vidieť v parížskom múzeu Louvre, radšej sa ale veľmi netešte.Tento nie veľmi veľký obraz (77 x 53 cm) je umiestnený za sklom, oddelený stĺpikmi s lanami a neustále sa pred ním tlačia davy ľudí. Na hlboký umelecký zážitok či nebodaj podrobné skúmanie detailov diela preto radšej vopred zabudnite.

 

Pláž Maya v Thajsku

Thajskú pláž May na ostrove Ko Phi Phi Le preslávil film s Leonardom di Caprio. Aj vďaka nemu sa teší obrovskej pozornosti turistov, a to aj napriek tomu, že je obkolesená obrovskými skalami a navštíviť sa dá len loďou. Nápor návštevníkov si už vyžiadal svoju daň a thajské úrady aktuálne pláž na štyri mesiace uzavreli, aby sa tamojšie koralové útesy zotavili. Po opätovnom otvorení bude stanovený denný limit 2000 turistov, aj tak je to však na vysnívanú romantiku priveľa.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa