Top zážitky spod hladiny: Tri FOTOgrafie, ktoré nás toto leto absolútne dostali

2019-08-21 00:00:01 |   |    | 

Naša Zem je plná nádherných prekvapení. Obrovské množstvo sa ich nachádza pod vodnou hladinou, preto ich väčšina z nás nikdy neuvidí. Odvážni potápači ale občas to potešenie majú a určite by potvrdili – na niektoré zážitky sa do konca života nedá zabudnúť. My sme vybrali tri, ktoré toto leto závidíme najviac.



 

Obria medúza pri pobreží Anglicka

Táto neskutočná fotografia zobrazuje potápača, ktorý pláva s 1,5-metrovou medúzou pri juhozápadnom pobreží Anglicka. Na priesvitný kolos s oficiálnym názvom koreňoústka pľúcnatá (Rhizostoma pulmo) narazila spolu s kolegom Danom Abbottom biologička a moderátorka Lizzie Daly, ktorá skúmala more pre svoj seriál Wild Ocean Week.

 

Húf rýb pri Šalamúnových ostrovoch

Austrálsky freediver (potápač bez kyslíkového prístroja) Scott Wilson chcel toto leto fotografovať žraloky. Vybral sa preto na Šalamúnove ostrovy, kde sa v lagúne Marovo úmyselne stal súčasťou húfu rýb, ktoré tento predátor loví. V tomto výnimočnom okamihu ho zachytil jeho kamarát fotograf Vincent E. Sousa.

 

Manty v Indonézii

Na tejto úžasnej fotografii sa zdá, akoby Kristina Zwaritch plávala v oceáne v oblasti národného parku Komodo v Indonézii s mantami. Ide však len o optickú ilúziu, ktorú umožnila krištáľovo čistá voda – freediverka bola v skutočnosti oveľa vyššie ako tieto majestátne 6-metrové zvieratá.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa