Milujete exotické ovocie? Tieto FOTOgrafie vás skrátka dostanú

2019-08-03 00:00:01 |   |    | 

Keď sa nabudúce zahryznete do šťavnatého ovocia, pomyslite si na to, akú dlhú cestu muselo absolvovať. Každý jeden kus v sebe ukrýva prácu pestovateľov, ale aj zberačov či ľudí, ktorí ho prepravili cez polovicu sveta, kým sa dostalo až ku vám na tanier.



 

Banány

Banánové vejáre – tak vyzerá toto ovocie na pultoch trhu Taalat Sao v meset Vientiane v Laose. V Ázii si môžete kúpiť rôzne druhy banánov, ktoré sa odlišujú veľkosťou, farbou, chuťou aj použitím. Tie na fotografii sa nazývajú jablkové banány a sú výnimočne sladké.

 

Mango

Hoci toto lahodné ovocie pestujú vo viacerých krajinách, raj pre milovníkov manga sa nachádza v Bangladéši. V jeho časti Chapai Nawabganj sa na najväčšom „mango trhu“ denne predá 4000 ton tohto lahodného ovocia. Kilogram stojí od 15 do 60 centov a v ponuke je až vyše 100 druhov. Takto vyzerá trh z vtáčej perspektívy.

 

Kaki

Pri pohľade na fotografiu by ste zrejme neuhádli, že zobrazuje ovocie, ktoré u nás dobre poznáme. V Japonsku však takáto "inštalácia" nie je ničím výnimočným. V krajine vychádzajúceho slnka olúpané kaki už po stáročia sušia, aby si ich potom vychutnávali ako chutnú sladkosť k čaju.

 

Ananás

Aziati majú transport v krvi. Na ananásový trh dokážu farmári na jedinom bicykli doviezť až 120 kusov tohto lahodného ovocia! Kvôli stabilite však už na ňom potom nevedia jazdiť, a tak smerom tam bicykel tlačia.

 

Kokos

Na mladé kokosy nedajú dopustiť cestovatelia v mnohých krajinách. Jednou z nich je aj Bangladéš, kde môžete mnohých predavačov tohto ovocia stretnúť aj na uliciach Dháky. Veľa Bangladéšanov pije v horúcom lete kokosovú šťavu, inšpirujte sa nimi aj vy a schlaďte sa aj pomocou tohto výživného nápoja.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa