Expedícia pre náročných: Jediná hodina vás vyjde toľko, čo dovolenka pri mori

2019-11-25 08:00:01 |   |    | 

Švédska spoločnosť OceanSky, zaoberajúca sa ekologickými zážitkovými dovolenkami, uviedla svoju najexkluzívnejšiu ponuku – výlet na Severný pól v superluxusnej vzducholodi. 1287-kilometrový let sa uskutoční v roku 2023, no miestenku si môžete zarezervovať už teraz.



 

Airlander 10 je hybridná vzducholoď s dĺžkou 92, šírkou 43 a výškou 26 metrov. Je plnená héliom a poháňajú ju štyri osemvalcové motory. Dosahuje najvyššiu rýchlosť 150 km/h, ktorou vie letieť v maximálne 6-kilometrovej výške. Vo vzduchu môže zostať aj niekoľko dní a k najväčším výhodám tohto vozidla patrí tiež nízka spotreba, tichý chod a schopnosť pristáť aj mimo letiska.

Aj to sú dôvody, prečo si Airlander 10 vybrala švédska spoločnosť OceanSky, zaoberajúca sa organizovaním exkluzívnych zážitkových dovoleniek. Od roku 2023 bude práve táto vzducholoď zabezpečovať prepravu klientov na 1287 kilometrov dlhej trase z mesta Longyearbyen na Severný pól, kde pristanú.

Expedícia na Severný pól je určená tým cestovateľom, ktorí chcú Arktídu zažiť unikátnym spôsobom a zároveň prispieť k rozvoju trvalo udržateľného cestovania,“ hovorí Carl-Oscar Lawaczek, zakladateľ OceanSky. Nebude ich veľa, pôvodnú kapacitu 48 miest kvôli komfortu cestujúcich výrazne znížili a jednej výpravy sa zúčastní len 16 klientov.

Zážitkom bude teda nielen návšteva najsevernejšieho miesta našej planéty, ale aj samotné cestovanie. Vzducholoď sľubuje päťhviezdičkové zariadenie a neskutočný výhľad veľkými panoramatickými oknami.

O stravu sa postará oceňovaný šéfkuchár, ktorý hosťom pripraví delikatesy inšpirované polárnou oblasťou a ubytovanie bude zabezpečené v priestranných kajutách. Za  36-hodinový výlet pre dvoch zaplatíte 600.000 švédskych korún, teda niečo vyše 56.000 eur.

V cene však máte aj výlet po arktickej pevnine, počas ktorého sa vám možno pošťastí vidieť polárne medvede, veľryby či iné vzácne živočíchy. Niekoľko počiatočných expedícií pritom povedie uznávaný odborník na túto oblasť Robert Swan, ktorý stál ako prvý človek v histórii na oboch póloch.

Spolu s ním máte šancu písať históriu aj vy - Airlander 10 bude vôbec prvou vzducholoďou, ktorá kedy na Severnom póle pristane. „Roald Amundsen letel zo Svalbardu ponad Severný pól v roku 1926. My absolvujeme rovnakú expedíciu, ale na Severnom póle aj pristaneme. Pasažieri si užijú arktickú prírodu v celej svojej čistote aj komfort v supervýkonnom modernom lietajúcom dopravnom prostriedku. Budú priekopníkmi nového spôsobu cestovania,“ pozýva Lawaczek.

 

Itinerár expedície:

16:00   Transfer z hotela

18:00   Odlet z Longyearbyenu

20:00   Koktail a večera na palube

07:00   Raňajky na palube

09:00   Pristátie na Severnom póle

10:00   Inštrukcie a vonkajšie aktivity

12:00   Polárny obed v snehu

15:00   Odlet zo Severného pólu – trojhodinové panoramatické pozorovanie Arktídy a jej obyvateľov zo vzducholode

19:00   Večera na palube

21:00   Večerný koktail

06:00   Pristátie v Longyearbyene

07:00   Raňajky na palube

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa