Najkrajšie pohorie Európy v jesenných farbách: Toto VIDEO slovenských filmárov je dokonalosť sama

2019-11-24 00:00:01 |   |    | 

Dolomity nepochybne patria k tým najkrajším pohoriam sveta a v Európe by ste im len ťažko našli konkurenciu. Predstavte si zasnežené skalnaté vrcholky, zelené lúky, všadeprítomné oranžovo sfarbené stromy a prevaľujúcu sa hmlu - presne tak vyzerá toto čarovné miesto na jeseň. Niet sa čo čudovať, že práve v tomto období navštevuje Dolomity tak mnoho fotografov a filmárov. Vrátane známej dvojice z projektu „Hike the World“.



Martin Viglaský a Miroslava Mima Ďurčatová nedávno už po tretíkrát navštívili nádherné Dolomity. Ako hovoria, nebolo to naposledy: „Nevýhodou síce bolo, že väčšina horských chát a lanoviek je už v tomto období zatvorená, na druhej strane si ale oddýchnete od davov ľudí, ktoré sa tu v letnej sezóne nachádzajú.“ Mladá dvojica si za cieľ dovolenky vybrala Val di Funes preslávené dvomi fotogenickými kostolmi, ktoré nájdete na mnohých kalendároch. Z tohto údolia podnikala rôzne výlety po okolí.

Podarilo sa nám natočiť chalúpky v zajatí hmly na najväčšej alpskej lúke Európy Seiser Alm. Na túru sme sa vybrali pod obrovský masív Odler Grupe a objavovali sme aj menej známe lokality, z ktorých nám najviac učarovalo pohorie Sciliar Catinaccio. Navštívili sme tiež jazero Lago di Braies, ktoré na jeseň hýri všetkými farbami a nevynechali sme ani vysokohorské priesmyky ako Passo Gardena a Passo Falzarego,“ hovorí Martin o tom, ktoré miesta ponúkajú na jeseň tie najkrajšie pohľady. Opäť ich spolu s Mimou zvečnil v nádhernom videu plnom dokonalých záberov.

 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: Hike the World

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa