Sneh do výšky paneláku: Na toto miesto v Alpách mieria turisti iba kvôli ceste

2020-02-10 12:00:00 |   |    | 

Kým naše končiny tento rok Perinbaba akosi prehliada, jedno miesto na svete akoby patrilo k jej obľúbeným. Každý rok tam totiž nasneží toľko, že sa tunajšia cesta stáva najpopulárnejšou atrakciou.



 

Japonsko patrí nepochybne k nádherným krajinám. Hoci si ho väčšina ľudí spája najmä s modernými veľkomestami, najčarovnejší je predovšetkým vidiek v lone panenskej prírody. Jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií je aj 90-kilometrová cesta Tateyama Kurobe medzi Toyamou a Naganom, ktorá vedie Japonskými Alpami v národnom parku Chubu Sangaku. Známa „strecha Japonska“ počas roka mení svoju scenériu, výnimočne krásna je však najmä počas farebnej jesene a na jar.

Od polovice apríla približne do konca júna v jej hornej časti sprístupnia úsek Yuki no Otani, ktorý je z oboch strán lemovaný 17 až 20 metrov vysokými snežnými stenami. Je výsledkom mesiacov hustého sneženia, ale tiež snežných pluhov, ktoré cestu neustále upravujú. V zime je zatvorená, práve na jar ju ale turisti môžu absolvovať v autobuse medzi Mirodom a Bijodairou a 700-metrový úsek je prístupný aj pešo. Približne 50-minútovú prechádzku si v apríli a máji zvykne dopriať okolo 5000 turistov denne, ešte aj v júni však má nežný tunel výšku okolo desať metrov.

Snežná stena je síce najväčšou, nie však jedinou atrakciou „strechy Japonska“, ako cestu prezývajú. Popularite sa teší aj jej najvyšší bod Murodo (2450 m n.m.), ktorý ponúka mnohé turistické trasy rôznych obtiažností. K obľúbeným miestam patrí tiež lanovka Tateyama s nádherným výhľadom na okolitú horskú scenériu či 186 metrov vysoká priehrada Kurobe, ktorá je obzvlášť príťažlivá od konca júna do polovice októbra, keď vodu vypustia.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa