Ktoré kúpeľné mestá patria u Slovákov medzi tie NAJ? Tu je ich ZOZNAM!

2014-04-05 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Medzi najobľúbenejšie kúpeľné mestá v roku 2013 medzi slovenskými návštevníkmi patrili Piešťany, Rajecké Teplice, Trenčianske Teplice, Turčianske Teplice a Dudince. Podobný trend je očakávaný aj v tomto roku.



O obľúbenosti kúpeľov v Piešťanoch takmer nikto nepochybuje. Ide totiž o naše najvýznamnejšie a medzinárodne známe kúpele s dlhoročnou tradíciou. Samotné mesto Piešťany vychádza kúpeľnému cestovnému ruchu maximálne v ústrety. Ale čo to znamená pre bežného návštevníka? Piešťanské kúpele ponúkajú širokú paletu liečebných procedúr, ale aj kultúrneho vyžitia, to znamená oddych tela aj duše.

Ležia na Kúpeľnom ostrove v samom srdci mesta. Na ostrove sa nachádza park s mnohými aj vzácnymi drevinami a jazierkami a nájdeme tu aj najteplejší prameň Slovenska - Traján, s teplotou 69 °C. Do kúpeľov návštevníkov lákajú najmä bahenné zábaly, ktoré patria medzi najznámejšie a najlákavejšie procedúry.

Počas letných mesiacov sa tu konajú viaceré festivaly, ako napríklad Grape festival, Topfest či Lodenica. Popritom sa tu konajú vždy nejaké podujatia (filmový festival), takže o zábavu máte vždy postarané.

Ďalšími obľúbenými kúpeľmi Slovákov sú Rajecké Teplice. Nachádzajú sa na severnom Slovensku v Žilinskom kraji. Termálne kúpele s teplotou vody 38 °C ponúkajú procedúry na regeneráciu pohybového ústrojenstva, a to hlavne kĺbov, chrbtice, ale aj chorôb z povolania. Magnetom pre návštevníkov je Kúpeľný dom Aphrodite upravený v antickom štýle.

Veľmi známym kúpeľným mestečkom sú aj Trenčianske Teplice. Preslávené sú nielen svojimi tureckými kúpeľmi, ale aj filmovým festivalom Art film, ktorý sa každoročne koná v hoteli Flóra. Festivalu sa zvykne zúčastniť aj slávna filmová hviezda, v minulosti to bol napríklad Gérard Depardieu.

Turčianske Teplice takisto ponúkajú svojim návštevníkom zaujímavé aktivity, napríklad počas letných mesiacov sa tu konáva festival Zlaté tančeky, ktoré ešte minulý rok režíroval Jozef Bednárik.

Aj Dudince sa majú čím pochváliť, nachádzajú sa tu totiž rímske kúpele. V minulosti slúžili ako „bazény“ pre vojakov a ich veliteľov a voda do nich sa nosila ručne. Ktoré z našich „svetových“ kúpeľov obľubujete vy?

 

Zdroj/autor: Mária Janková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (24 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa