Unavení z dovolenky? Napravte si chuť v slovenských kúpeľoch!

2022-09-02 13:00:00 |   |    | 

Zaslúžená, očakávaná – a efekt sa nedostavil. Poznáte to? Prichytili ste sa pri tom, že sa potrebujete z dovolenky, na ktorú ste sa v lepšom prípade tešili „iba“ pol roka zregenerovať? Máme tip na miesto, kde sa vám to podarí!



 

Po všetkých tých prípravách, cestovaní, balení a zmenách úplne prirodzene očakávate, že satisfakcia bude primeraná. No namiesto odpočinku a pocitu „ľahkosti bytia“ sa dostavila akurát tak nervozita, sklamanie a napätie? Je psychologicky odôvodnené, prečo vykĺznutie (hoci z náročnej) rutiny môže u mnohých ľudí spôsobiť prechodný úzkostný stav. Čiastočne za to môžu nerealistické očakávania, zmena prostredia a pocit, že na dovolenke si predsa treba užívať! Keď sa niečo z toho nedarí, dovolenka má vo výsledku úplone iný efekt, než by mala mať.

Tlak na dovolenkárov je vyvíjaný aj v súvislosti s pandemickou dobou. Či chceme, alebo nie, v podvedomí máme stále rozsvietený výkričník, ktorý nám pripomína, že celosvetová pandémia nezmizla a ochorieť na dovolenke v zahraničí by jej priebeh značne skomplikovalo.

Skúsenosti tohtoročných dovolenkárov, ktorí sa po dlhých dvoch rokov obmedzení znova vybrali „do sveta“ hovoria, že sme si od dovolenkovania v zahraničí akosi odvykli. A nielen my, rovnaký názor na vec má v mnohých prípadoch aj naša imunita, ktorá to nejednej rodine, páru či skupinke dovolenkárov dala patrične pocítiť v tom najnevhodnejšom čase. Nehovoríme len o pandémii, častým nepozvaným hosťom bývajú žalúdočné ťažkosti, náhle horúčkové stavy či úrazy. Ak sa vám však stalo to, že ste sa z tej svojej vrátili viac zničení a vyčerpaní, ako keď ste na ňu šli, máme pre vás tip na oddych, ktorý vám takpovediac „nezožerie“ nervy.

 

Pohladenie po slovensky

Chýr o slovenskom geotermálnom bohatstve už desaťročia prekračuje hranice republiky. Mnohí – tak, ako my za morom a exotikou neváhajú precestovať kusisko sveta, aby navštívili vychytené slovenské kúpeľné destinácie.

V ktorých slovenských kúpeľoch ste už boli? Keď ste zatiaľ kúpeľnú atmosféru, ich účinky a nekonečnú pohodu nezažili na vlastnej koži, je načase napraviť si chuť a vyskúšať, čo máme doma. Odpadne vám stres z riešenia zdravotných komplikácii v zahraničí, nakoľko všetky kúpeľné destinácie majú svojho kúpeľného lekára. Zabudnúť môžete aj na jazykovú bariéru, zvýšené náklady na zdravotnú starostlivosť, komplikácie s presunom v prípade problémov a v absolútnej pohode si môžete užiť blahodarné účinky slovenských termálnych vôd a bahna.

Na svoje si prídu dokonca aj milovníci pobytu na ostrove – piešťanský Kúpeľný ostrov je tým miestom, kde sa koncentrujú hotely zo svetoznámej siete Ensana Health Spa Hotels – hotely, ktoré neponúkajú len vynikajúce služby a ubytovanie, ale aj benefit v podobe zlepšenia vašich zdravotných ťažkostí.

Podľa vlastnej preferencie si v Piešťanoch vyberte buď rodinne orientovaný All Inclusive pobyt v hoteli Splendid. Keď chcete relaxovať v páre alebo s priateľmi, ideálnou voľbou pre vás je hotel Esplanade, ktorý vás uchváti príjemnou atmosférou a možnosťami wellness a fitness vyžitia. Keď usúdite, že chcete svoje chvíle v Piešťanoch prežiť luxusne a bohémsky, jasnou voľbou pre vás je secesný hotel Thermia Palace, ktorý v tomto roku oslavuje svoje 110. narodeniny.

Máte to bližšie na Záhorie? Príjemnú a ničím nerušenú dovolenku na Slovensku si môžete užiť aj v Kúpeľoch Smrdáky. Tie určite poznajú všetci tí, ktorí sa liečia z chronických kožných ochorení. Ich pohostinnosť, príjemnú atmosféru a v neposlednom rade aj liečivé účinky smrdáckej vody môžete na vlastnej koži v aktuálne prebiehajúcej letnej sezóne spoznať aj vy.

Keď ste stále vo fáze premýšľania o tom, kde v rámci Slovenska by ste si chceli na záver leta odpočinúť, veríme, že sme vám spravili chuť na kúpele.

Budeme sa na vás tešiť v sieti Ensana Health Spa Hotels, do ktorej spadajú smrdácke i piešťanské hotely. Možnosti rezervácie a všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.ensanahotels.com/sk.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa