Vodná zábava na ZÁPADNOM Slovensku: Veľký prehľad kúpalísk a akvaparkov

2016-07-26 00:00:01 |   |    | 

Ak túžite po zábave a letnom osviežení pri vode, nemusíte za nimi cestovať ďaleko. Akvaparky a termálne kúpaliská na svetovej úrovni máme priamo pod nosom. Dnes vám predstavujeme tie, ktoré sa nachádzajú na západe Slovenska.



 

THERMALPARK DUNAJSKÁ STREDA

Thermalpark Dunajská Streda je jedno z najobľúbenejších a najnavštevovanejších rekreačných stredísk južného Slovenska. Na ploche 18 ha sa nachádza spolu 10 interiérových a exteriérových bazénov s mineralizovanou liečivou a termálnou vodou s teplotou od 24 – 40 °C. Tá je vhodná nielen na plávanie a čľapkanie sa, ale má priaznivé účinky aj na pohybové ústrojenstvo a jeho ochorenia.

Bazény: 4 vnútorné a 6 vonkajších

Zábava: 120 m dlhý vodný tobogan, športové ihriská, animačné programy

Vstupné:

Dospelí – 7,- € (3 hod) / 8,50,- € (celodenný)

Seniori a študenti - 6,- € (3 hod) / 7,50,- € (celodenný)

Deti do 14 rokov – 4,50,- € (3 hod.) / 5,50,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov - zdarma

 

TERMÁLNE KÚPALISKO VINCOV LES

Termálne kúpalisko Vincov les sa nachádza na južnom Slovensku pri ceste Galanta-Sládkovičovo, 55 km od Bratislavy. V areáli z vrtu vyteká termálna voda s teplotou 62 °C. K dispozícii je 5 bazénov. Voda v nich má nielen rôznu hĺbku, ale aj teplotu od 26 do 38 °C a v niektorých z nich sú i viaceré druhy masážnych trysiek či chrliče. V jednom bazéne je i termálna voda, ktorá má liečivé účinky predovšetkým pri ochoreniach pohybového aparátu. Pri celotelovom kúpeli, pri teplote vody 38 – 39 °C a dĺžke trvania kúpeľa 20 minút, je možné dosiahnuť výraznú relaxáciu svalstva.

Bazény: 2 rekreačné, plavecký, kľudový, detský

Zábava: detské a športové ihriská, horolezecká stena, trampolína

Vstupné:

Dospelí – 6,- € (celodenný) / 3,50,- € (po 17:00 hod.)

Deti do 14 rokov a seniori – 3,- € (celodenný) / 2,50,- € (po 17:00 hod.)

Deti do 3 rokov – zdarma

 

THERMAL PARK NITRAVA

ThermalPark Nitrava patrí svojou rozlohou medzi najväčšie na Slovensku. Nachádza sa v peknom prostredí v malebnej obci Poľný Kesov, neďaleko Nitry (do 15 minút jazdy autom). Je obklopený krásnou prírodou, množstvom zelene a stromov, preto je ideálnym miestom na oddych a relax. Termálna voda priaznivo vplýva na pohybové ústrojenstvo, reumu a centrálny nervový systém, regeneráciu kĺbov, kostí, poúrazové stavy a uvoľnenie svalstva.

Bazény: 3 vnútorné a 1 vonkajší

Zábava: toboganová veža so 7 toboganmi (bude otvorená koncom roka 2016), šmykľavka v detskom bazéne, športové a detské ihriská, animácie

Vstupné:

Dospelí – 9,- € (3 hod) / 10,50,- € (celodenný)

Seniori  – 5,40,- € (3 hod) / 7,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov – 5,40,- € (3 hod) / 7,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov - zdarma

 

AQUAPARK PIEŠŤANY

V Piešťanoch vyrástla nová atrakcia, v Európe zatiaľ ojedinelý nafukovací vodný svet. Vyrástol na ploche 10.000 metrov štvorcových na pozemku neďaleko zimného štadióna a je zatiaľ jediný na Slovensku. Na pieskovej pláži je najväčšou atrakciou veľká 54 metrová šmykľavka Big slide. Najmä pre deti je pripravený žraločí bazén. Ďalší má vo výbave elektrické lodičky. Súčasťou vodného sveta je aj 40 metrový plavecký bazén. Voda je upravovaná ozónom a keďže je bez chemických látok je vhodná pre alergikov. Na bezpečnosť plavcov i neplavcov vo vode i na pieskovej pláži medzi bazénmi a vo veľkej oddychovej zóne, bude okrem plavčíkov dohliadať 25 bezpečnostných kamier.

Bazény: 1 vnútorný a 5 vonkajších bazénov

Zábava: športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 6,- € (pracovné dni) / 7,- € (víkend)

Deti – 4,- € (pracovné dni) / 5,- € (víkend)

Deti do 100 cm – zdarma

 

TERMÁLNE KÚPALISKO ŠTRAND EMILA TATÁRIKA NOVÉ ZÁMKY

Juhozápad Slovenska sa spája so slnkom zaliatymi rovinami Podunajskej Nížiny a krásnou prírodou Ponitria. Jedným z centier tohto regiónu je mesto Nové Zámky. Na jeho okraji nájdu návštevníci výborne zariadené termálne kúpalisko Štrand. Naplno si tu možno vychutnať relaxačné účinky termálnej vody, ale aj sa aktívne zabaviť. Na ploche s rozlohou 8 ha sa nachádza 6 bazénov. Vo veľkom plaveckom bazéne je teplota vody udržiavaná na 26 °C. V menšom bazéne, pre menej zdatných plavcov, je voda s teplotou 28 °C hlboká 1,5 m. Pre tých, čo si chcú naplno vychutnať relaxačné účinky termálnej vody je určený tretí, tzv. pokojový bazén. Súčasťou nedávno vybudovaného relaxačného bazéna je chrlič vody, 12 párov vysokotlakových trysiek a perličkový kúpeľ.

Bazény: 6 vonkajších

Zábava: tobogan, športové ihriská

Vstupné (júl, august):

Dospelí – 4,- € (celodenný) / 2,50,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 15 rokov – 2,50,- € (celodenný) / 1,50,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 3 rokov - zdarma

 

TERMÁLNE KÚPALISKO PODHÁJSKA

Termálne kúpalisko Podhájska, nachádzajúce sa na juhu Slovenska neďaleko Nových Zámkov, poskytuje návštevníkom možnosť oddychu a rekreácie tak v letnom ako i v zimnom období. Počas letnej turistickej sezóny je návštevníkom termálneho kúpaliska k dispozícii areál o rozlohe 12 ha, kde sa nachádza 10 bazénov s geotermálnou i s úžitkovou vodou s teplotami 18 °C až 40 °C, tobogan, prírodné soláriá na slnenie s bujnou vegetáciou, športoviská, ponuka suvenírov v predajných stánkoch, vonkajšie skrinky na odkladanie vecí s kapacitou 180 skriniek, skrinky na odkladanie cenností a ponuka gastronomických služieb formou bufetov, reštaurácií, kaviarní, cukrární.

Bazény: 5 vnútorných a 10 vonkajších bazénov

Zábava: 4 tobogany, detské ihrisko

Vstupné:

Dospelí – 7,- € (celodenný, pracovné dni) / 7,50,- € (celodenný, víkend a sviatky)

Deti do 15 rokov – 4,50,- € (celodenný, pracovné dni) / 5,- € (celodenný, víkend a sviatky)

Deti do 3 rokov – zdarma

Zľavy 2 hodiny pred ukončením, v pondelky a mimo sezóny.

 

RELAX AQUA & SPA Trnava

Trnavský RELAX AQUA & SPA sa rozrástol o nové priestory. K vnútornému vodnému a saunovému svetu pribudlo aj vonkajšie kúpalisko na mieste bývalého kúpaliska Slávie, ktoré poprvýkrát privíta návštevníkov už tento štvrtok (28.7.).  Vo vynovenom areáli bol starý zničený bazén nahradený novým vyhrievaným nerezovým bazénom so 4 plaveckými dráhami, polohovateľnými ležadlami s perličkovým vírením, vodným barom a fontánou.  Pribudli aj rôzne netradičné atrakcie pre deti aj dospelých

Bazény: 4 vnútorné, 3 vonkajšie

Zábava: horolezecká stena, lanová dráha, šmykľavky, 2 tobogany

Vstupné (vodný svet Aqua):

Dospelí – 9,- € (3 hod) / 12,- € (celodenný)

Študenti a seniori  – 7,- € (3 hod) / 9,- € (celodenný)

Deti do 1,5 metra – 5,- € (3 hod) / 7,- € (celodenný)

Deti do 1 metra - zdarma

Cenník kúpaliska zatiaľ zverejnený nie je.

 

SANTOVKA WELLNESS

Termálne kúpalisko Santovka Wellness s geotermálnou vodou s priaznivými účinkami na reumatické ochorenia a srdcovo-cievny systém sa nachádza 14 kilometrov od Levíc. Jedinečnosťou sú masážne vodopády, sprchy z prírodného kameňa a sedavé travertínové bazény, nazývané aj rímskymi kúpeľmi. Santovská geotermálna voda vyviera s teplotou 27 °C. Práve v jej prirodzenej podobe je v rovnováhe a priaznivo pôsobí na zdravie ľudí. Okrem plaveckého, rodinného a detského bazéna, sú hosťom k dispozícii 4 sedavé travertínové bazéniky v štýle tureckých „pamukkale“, v ktorých je celodenná cirkulácia termálnej vody. Vynikajúcim relaxom sú aj masážne travertínové vodopády a masážne trysky, ktoré vymasírujú a prekrvia telo pod prúdom termálnej vody napúšťanej priamo z prameňa.

Bazény: 3 klasické a 4 sedavé

Zábava: detské ihrisko, animácie

Vstupné:

Dospelí – 5,- € (celodenný) / 4,- € (po 15:30 hod.)

Seniori a mládež do 18 rokov - 4,- € (celodenný) / 3,- € (po 15:30 hod.)

Deti do 12 rokov – 3,- € (celodenný) / 2,50,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 2 rokov - zdarma

 

RELAXAČNO-REHABILITAČNÉ CENTRUM HORNÉ SALIBY

Relaxačno-rehabilitačné centrum Horné Saliby je celoročné termálne kúpalisko, ktoré sa nachádza v rovinatej časti južného Slovenska medzi mestami Galanta a Šaľa. Termálna voda vyviera z hĺbky 1559 m, na ústí má teplotu 67 stupňov C a blahodarne pôsobí na pohybové ústrojenstvo. Súčasťou centra je bazénová hala s oddychovou plochou a bar s obsluhou. Bazény sú vybavené chrličmi vody, dnovým vzduchovým gejzírom, stenovou hydromasážou a vzduchovými masážnymi roštmi. Vonkajšia časť termálneho kúpaliska je v prevádzke počas letnej sezóny. Má k dispozícii tri bazény: taliansky bazén, bazén pre mládež a detský bazén pre deti do 6 rokov.

Bazény: 3 vonkajšie  a 3 vnútorné

Zábava: 72-metrový tobogan, športové ihriská

Vstupné (bazény):

Dospelí – 6,50,- € (4 hodiny) / 3,50,- € (po 19:00 hod.)

Seniori a deti do 10 rokov - 5,50,- € (4 hodiny) / 2,50,- € (po 9:00 hod.)

 

RETRO THERMAL DIAKOVCE

V areáli kúpaliska je k dispozícii bazénová časť s tromi bazénmi (veľký relaxačný bazén, 2 detské bazény - pre deti do 6 a do 4 rokov), chatová osada, autokempingový tábor a turistická ubytovňa. Areál ďalej ponúka reštauračné a bufetové stravovanie, pribudla pizzéria a kaviareň s terasou s bohatou ponukou jedál a nápojov, koktejl bar pri bazénoch. Športové aktivity na futbalovom a volejbalovom ihrisku a večernú zábavu v miestnom discobare pri živej hudbe.

Bazény: 1 veľký a 2 detské

Zábava: športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – od 3,- €

Zľavnené  - od 2,- €

 

REKREAČNÉ ZARIADENIE MARGIA – ILONA

Rekreačné zariadenie Margita-Ilona je v okrese Levice najvyhľadávanejším a zároveň najväčším centrom turistického ruchu. Od Levíc je vzdialené 6 km v smere na Šahy a jeho termálne pramene boli hlavným dôvodom pre vybudovanie kúpaliska s moderným kempingom. V kúpalisku nájdete plavecký bazén, detský bazén a bazén pre deti do 6 rokov so slnečnými kolektormi, vďaka ktorým má voda v tomto bazéne 25 – 29 °C. Skladbu bazénov dopĺňa obľúbený rekreačný bazén, s pozvoľným plážovým vstupom, v ktorom je vodný hríb a 10 m dlhý vodný sklz. Bazény sa plnia termálnou vodou s teplotou 25 °C s obsahom minerálnych solí okolo 1 020 mg/l.

Bazény: 2 pre dospelých, 2 detské bazény

Zábava: 71-metrový tobogan, detské a športové ihriská

Vstupné (bazény):

Dospelí – 3,50,- € (prac. dni) / 4,50,- € (víkend)

Seniori a deti do 15 rokov - 2,50,- € (prac. dni) / 3,50,- € (víkend)

Deti do 6 rokov – 1,50,- € (prac. dni) / 2,- € (víkend)

Deti do 3 rokov – zdarma

Po 15:00 hod. sú vstupenky lacnejšie.

 

VADAŠ THERMAL RESORT

Rekreačný komplex Vadaš Thermal Resort sa nachádza priamo v meste Štúrovo v blízkosti slovensko-maďarských hraníc. Najmä v letnej sezóne sa Vadaš stáva rajom zábavy a relaxácie s množstvom športovísk a atrakcií. Raritou kúpaliska je obrovský bazén nazývaný „Lagúna“ v tvare morskej zátoky s umelým vlnobitím. Termálne kúpalisko sa rozprestiera na ploche 25 ha, na ľavom brehu Dunaja s výhľadom na Ostrihomskú baziliku v Maďarsku. Priamo v areáli je 9 bazénov s teplotou vody od 26 do 36 °C, 6 toboganov, mnoho atrakcií, hotel, reštaurácia a stravovacie zariadenia. K dispozícií sú športové a detské ihriská, herne, kolotoče a nafukovacie šmýkačky. Môžete sa tu povoziť na koni, motokáre alebo štvorkolke a večer si posedieť a opiecť niečo na ohni.

Bazény: 1 vnútorný a 8 vonkajších bazénov

Zábava: 6 toboganov, detské a športové ihriská, kolotoče, nafukovacie šmýkačky, jazda na koni, motokáry a štvorkolky

Vstupné (bazénový areál, jún - august):

Dospelí – 7,50,- € / 4,- € (po 17:00 hod.)

Deti do 15 rokov – 4,- € / 2,50,- € (po 17:00 hod.)

Deti do 3 rokov – zdarma

Toboganový svet: 4,50,- €

 

AQUAPARK SENEC

Unikátny Aquapark Senec s celoročnou prevádzkou je vybudovaný v Senci v priamej blízkosti Slnečných jazier a viacerých ubytovacích zariadení. Ponúka nespútanú zábavu pre všetky vekové kategórie, plavcom aj neplavcom, milovníkom slnka i v chládku. Atrakciami podľa najnovších trendov ponúka veľa vodnej zábavy a adrenalínu. Celoročne všetkých láka 28-38 stupňová voda z vrtu v 6 rôznych bazénoch, počas letnej sezóny sa ich počet rozširuje až na 11 bazénov. Okrem vonkajšieho toboganu a dvojdráhovej šmýkačky sa návštevníkom zakrúti hlava pri pohľade z toboganovej veže AQUA FUN, ktorá končí tromi dojazdovými bazénmi. Najlepšie si dovolenkári zaplávajú v plaveckom bazéne s dĺžkou 25 metrov. Chladivý relax na nafukovacích kolesách im umožní LAZY RIVER – tečúca rieka.

Bazény: 6 rôznych bazénov, počas letnej sezóny sa prevádzka rozširuje až na 11 bazénov

Zábava: 8 toboganov a šmýkačiek, detské a športové ihriská, animátori

Vstupné (aquapark, jún - august):

Dospelí – 15,- € (4 hodiny) / 22,- € (celodenný)

Deti do 14 rokov – 10,- € (4 hodiny) / 12,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – zdarma

 

THERMAL CORVINUS VEĽKÝ MEDER

THERMAL CORVINUS Veľký Meder sa nachádza v príjemnom prostredí 80 hektárového lesoparku na južnom Slovensku. K dispozícii je 9 bazénov, z toho 3 vonkajšie bazény (detský, plavecký, taliansky), 4 vnútorné a 2 polokryté s teplotou termálnej vody 26 – 38 °C, 11 adrenalínových tobogánov, vrátane 2 celoročných (Red ring 66,7 m a Black led 67,5 m) v krytej časti komplexu, volejbalové (nohejbalové), futbalové ihrisko, TARZANIA lezecká dráha, interiérové ihrisko, vodná veža, stravovacie zariadenia a iné.

Bazény: 3 vonkajšie, 4 vnútorné a 2 polokryté

Zábava: 11 toboganov, detské a športové ihriská, lezecká dráha

Vstupné (hlavná sezóna):

Dospelí – 7,- € (3 hodiny) / 9,50,- € (celodenný)

Seniori - 6,- € (3 hodiny) / 7,50,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov – 5,- € (3 hodiny) / 6,50,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – zdarma

 

WELLNESS HOTEL PATINCE

Wellness Hotel Patince**** sa nachádza na južnom Slovensku v areáli termálneho kúpaliska Patince (15 km od Komárna v smere na Štúrovo). Termálna voda v Patinciach má priaznivé účinky na pohybové ústrojenstvo človeka. V hoteli sa nachádza najväčší zážitkový krytý bazén na Slovensku s vodnými atrakciami a s termálnou vodou. V bazénovom svete hostia nájdu relaxačný zážitkový bazén s množstvom vodných atrakcií, detský bazén s toboganom, vírivku a sedací bazén. Teploty vôd sú v rozmedzí 29 – 36 °C. Počas leta je pre hostí k dispozícii 10 bazénov s termálnou vodou a 4 tobogany, bohatá ponuka relaxačných procedúr, celodenné animačné programy, možnosť člnkovania a rybolovu v hotelovom jazierku, kŕmenie afrických sumcov. Využiť možno aj pravidelné vyhliadkové plavby po Dunaji z neďalekého prístavu, ktorý je súčasťou hotela.

Bazény: 10 bazénov

Zábava: 4 tobogany, športové ihriská, animácie, člnkovanie

Vstupné (leto):

Dospelí – 13,- € (pracovné dni, celodenný) / 16,- € (víkend celodenný), resp. 10,- € (pracovné dni, 3 hodiny) / 13,- € (víkend 3 hodiny)

Deti do 15 rokov, seniori – 9,- € (pracovné dni, celodenný) / 11,- € (víkend celodenný), resp. 7,- € (pracovné dni, 3 hodiny) / 9,- € (víkend 3 hodiny)

Deti do 6 rokov – zdarma

Po 16:00 hod. - zľavy

 

X-BIONIC AQUATIC SPHERE

x-bionic® aquatic sphere v Šamoríne spĺňa najvyššie očakávania profesionálnych športovcov a klubov, no zároveň poskytuje relax a zábavu aj bežným návštevníkom. V rámci svojich vnútorných a vonkajších bazénov je navrhnutá v súlade s požiadavkami na organizáciu tréningových kempov, ako aj organizáciu športových podujatí v plávaní, vodnom póle či synchronizovanom plávaní. Rodiny s deťmi ocenia vodné atrakcie s celoročnou prevádzkou.

Bazény: 50-metrový vonkajší a 20-metrový vnútorný bazén, vnútorný rekreačný bazén, baby bazén

Zábava: 2 celoročné interiérové tobogany, 2 exteriérové tobogany a 2 vodné exteriérové šmykľavky, športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 15,- € (3 hod.) / 21,- € (celodenný)

Študenti a seniori – 11,- € (3 hod.) / 17,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov – 9,- € (3 hod.) / 14,- € (celodenný)

Dieťa do 100 cm - zdarma

 

Pozrite si aj prehľad kúpalísk a akvaparkov na STREDNOM a VÝCHODNOM Slovensku.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: slovakia.travel
Zdroj: slovakia.travel / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (20 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa