Balzam na telo i dušu: TOP kúpaliská a akvaparky na STREDNOM Slovensku

2016-07-27 00:00:01 |   |    | 

Stredné Slovensko sa môže pochváliť najväčším počtom termálnych kúpalísk a akvaparkov. My sme pre vás zmapovali tie najnavštevovanejšie. Ak hľadáte letné osvieženie a nepohrdnete ani zábavnými aktivitami, určite je z čoho vyberať.



 

VODNÝ RAJ VYHNE

V nádhernej prírode Štiavnických vrchov, v oblasti bývalých kúpeľov, sa nachádza termálne kúpalisko Vodný raj Vyhne. Celoročne poskytuje návštevníkom zábavu, odpočinok i pohodu v liečivej termálnej vode s vysokým obsahom železa a s teplotou až do 36,5 °C. V relaxačno-športovom centre sú okrem toboganu, plaveckého, viacúčelového, detského a odpočinkového bazéna k dispozícii aj viaceré masáže a procedúry vo wellness centre. Využiť možno i jacuzzi a 4 sauny – suchú, parnú, bylinkovú a infra. Pre športové aktivity sú k dispozícii tenisové, volejbalové a squashové kurty, bowling a minigolf.

Bazény: plavecký, oddychový, výplavový, detský

Zábava: športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 7,50,- € (3 hod.) / 11,- € (celodenný)

Juniori (15 – 18 rokov) – 5,50,- € (3 hod.) / 8,50,- € (celodenný)

Deti do 14 rokov a seniori – 4,50,- € (3 hod.) / 7,50,- € (celodenný)

Deti do 6 rokov – zdarma

 

TERMÁLNE KÚPALISKO VERONIKA RAJEC

V areáli sa nachádza 8 bazénov pre všetky kategórie návštevníkov. Najväčší je plavecký bazén s rozlohou 50x21 m hlboký 1,8 m. K dispozícii je parkovisko, široká ponuka občerstvenia, športov (plážový volejbal, minigolf, stolný tenis, basketbal) a atrakcií pre deti (tobogan, šmýkačky, preliezky, pieskovisko).

Bazény: 8 bazénov

Zábava: tobogan, 5-dráhová šmýkačka, detské a športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 7,- € (celodenný) / 5,- € (po 15:00 hod.)

Deti do 120 cm – 6,- € (celodenný) / 4,- € (po 15:00 hod.)

Deti do 90 cm – zdarma

 

TERMÁLNE KÚPALISKO AQUALAND BANSKÁ BYSTRICA

V termálnom kúpalisku Aqualand v Banskej Bystrici sa nachádzajú 2 plavecké bazény, relaxačný bazén a detský bazén s vodnými atrakciami (tobogany, šmýkačky), detský bazén pre deti od 1 do 8 rokov a baby bazén pre deti od 1 do 4 rokov s lehátkami a slnečníkmi pri brehu. Všetky bazény sú termálne.

Bazény: 2 plavecké, 2 detské, relaxačný a baby bazén

Zábava: tobogan, niekoľko športovísk + aqua fun park (800 m2 vodných atrakcií: trampolíny, lezecké steny, lávky, šmýkačky, vodná hojdačka, katapult)

Vstupné:

Dospelí – 5,50,- € (celodenný) / 4,50,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 150 cm – 3,50,- € (celodenný) / 2,90,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 120 cm – zdarma

 

KUPKO STREHOVÁ AQUATERMAL

Termálne kúpalisko sa nachádza v južnej časti Banskobystrického kraja v okrese Veľký Krtíš, medzi okresnými mestami Lučenec (25 km) a Veľký Krtíš (13 km). Voda do bazénov je dodávaná z troch vrtov a teplota termálnej vody na výtoku je 36 °C. Blahodarne pôsobí na pohybové ústrojenstvo a má priaznivé kozmetické účinky. Počas letnej sezóny Vám ponúkame 6 bazénov s rôznymi atrakciami. Deti poteší 50 m tobogan, dve detské šmýkačky a vodný hríb v detskom bazéne, či detské ihrisko nachádzajúce sa v blízkosti bazénov. Spestrením sú aj vírivé a oddychové bazény pre dospelých.

Bazény: 6 novozrekonštruovaných bazénov

Zábava: tobogan, 2 detské šmýkačky

Vstupné (Kupko):

Dospelí – 6,- € (3 hod.) / 8,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov, študenti a seniori – 4,- € (3 hod.) / 5,- € (celodenný)

Deti do 5 rokov – zdarma

 

KÚPALISKO DUDINKA

Kúpalisko Dudinka sa nachádza v blízkosti kúpeľov Dudince. Leží v oblasti s mimoriadne teplou klímou v nadmorskej výške 140 m n.m. K dispozícii sú štyri bazény (s vodnými atrakciami, rekreačný, detský a minerálny). Kúpalisko má pre každého niečo. Neveľký, ale veľmi čistý a útulný areál si získal srdcia rodín s deťmi (je tu bazénik aj pre najmenších návštevníkov). Deti do 120 cm majú vstup grátis. Väčšie deti aj dospelí ocenia rekreačný a atrakciový bazén. Seniori najviac obľubujú sedací bazén s minerálnou vodou. Miestna dudinská minerálna voda lieči ochorenia pohybového aparátu, srdcovo-cievneho systému a nervového systému. Návštevníkom kúpaliska je k dispozícii v sedacom minerálnom bazéne, využiť ho môžu osoby od 15 rokov. Ostatné bazény sú napustené obyčajnou vodou.

Bazény: 4 bazény

Zábava: športové ihriská, animácie

Vstupné:

Dospelí – 4,- € (3 hod., pracovné dni) / 5,50,- € (3 hod., víkend a sviatky)

Deti do 15 rokov – 3,- €

Deti do 120 cm – zdarma

 

HOLIDAYPARK KOVÁČOVÁ

Celoročný akvapark vznikol na mieste pôvodného termálneho kúpaliska. Kováčovská termálna voda je známa svojimi liečivými účinkami najmä na pohybové ústrojenstvo. Nový Holidaypark Kováčová je obľúbeným miestom na oddych práve preto, lebo návštevníci sa môžu oddávať účinkom liečivej termálnej vody a pritom si môžu užívať zábavu v bazénoch. Celoročne sú k dispozícii vnútorné bazény s teplotou vody od 32 do 36 °C, celoročné vonkajšie bazény s teplotou vody do 38 °C a bazény, ktoré sú v prevádzke počas predĺženej letnej sezóny. V bazénoch sú rôzne hydromasážne prvky ako chrliče, vodné trysky, dnový vzduchový gejzír a samostatný veľký whirlpool bazén. Vo vnútornej časti je 60 m dlhý tobogán s meracím zariadením a svetelnými a zvukovými efektmi.

Bazény: 5 vonkajších a 3 vnútorné

Zábava: tvorivé dielne, animátori, cvičenie, tobogan, detské a športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 9,- € (3 hod.) / 12,- € (celodenný)

Juniori do 18 rokov, študenti a seniori – 8,- € (3 hod.) / 11,- € (celodenný)

Deti do 14 rokov - 7,- € (3 hod.) / 10,- € (celodenný)

Deti do 6 rokov alebo 120 cm – 1,- €

 

VODNÝ SVET – KÚPELE ČÍŽ

Vonkajší bazénový komplex Vodný svet je vybudovaný v bezprostrednej blízkosti kúpeľného hotela Rimava pri Prírodných jódových kúpeľoch Číž, ktoré sa nachádzajú v okrese Rimavská Sobota neďaleko hraníc s Maďarskom. V bazénoch je vyhrievaná voda s teplotou 24 – 34 °C. V areáli komplexu sa nachádza plavecký bazén, neplavecký bazén, relaxačný masážny bazén s vodnými tryskami a teplotou vody 34 °C, malý bazén s vodnými atrakciami, trojdráhová šmýkačka s dojazdovým bazénom.

Bazény: 5 bazénov

Zábava: animátori, trojdráhová šmýkačka

Vstupné:

Dospelí – 7,- € (celodenný)

Juniori do 15 rokov a seniori – 5,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – zdarma

 

SPA & AQUAPARK TURČIANSKE TEPLICE

Areál Spa & Aquapark leží na okraji krásneho kúpeľného parku, v centre mesta Turčianske Teplice. Pozostáva z dvoch častí: Areál SPA (liečivá termálna minerálna voda 38 °C) a areál AQUAPARK (termálna voda do 33 °C). Obidva sú v celoročnej prevádzke. Unikátny akvapark s atrakciami ponúka veľa zábavy. Vyskúšať možno „Movie tobogan“ so špeciálnou videoprojekciou a „Kamikadze“ s odvážne strmým sklonom.

Bazény: 3 vonkajšie, 2 vnútorné

Zábava: tobogany, veľká šmykľavka, detské ihrisko

Vstupné:

Dospelí – 12,95,- € (3 hod.) / 16,60,- € (celodenný)

Seniori a obyvatelia Turč. Teplíc - 10,30,- € (3 hod.) / 13,30,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov – 6,50,- € (3 hod.) / 8,30,- € (celodenný)

Deti do 6 rokov – zdarma

 

GINO PARADISE BEŠEŇOVÁ

Vodný raj ponúka 20 bazénov a 15 toboganov a šmýkačiek. Vodný raj GINO PARADISE je vybudovaný na báze horúcich prameňov termálnych vôd, ktoré vyvierajú z hĺbky 1987 metrov s teplotou 60,5°C. Blahodarne pôsobia na pohybové a dýchacie ústrojenstvo, majú priaznivé kozmetické účinky a vďaka prvku lítium pozitívne vplývajú aj na psychiku človeka. Počas leta sa o návštevníkov starajú profesionálni animátori a každý víkend je jedinečné podujatie. Vodný raj ponúka relax po celý rok v geotermálnych aj čírych bazénoch, plávanie v pravých morských vlnách, adrenalín na najdlhších a najrýchlejších toboganoch na Slovensku. Pre deti je pripravený vodný svet s detskými atrakciami.

Bazény: spolu až 23 bazénov vrátane bazéna s umelým vlnobitím

Zábava: 15 toboganov a šmýkačiek, detský hrad, vodné delá, animátori...

Vstupné (pri pokladni):

Dospelí – 21,- € (celodenný Thermal Packet) / 25,- € (celodenný Sea & Fun Packet)

Juniori do 18 rokov a seniori - 18,- € (celodenný Thermal Packet) / 22,- € (celodenný Sea & Fun Packet)

Deti do 12 rokov – 14,- € (celodenný Thermal Packet) / 18,- € (celodenný Sea & Fun Packet)

Deti do 6 rokov – 11,- € (celodenný Thermal Packet) / 15,- € (celodenný Sea & Fun Packet)

Deti do 3 rokov – zdarma

*Thermal Packet - vonkajšie bazény s geotermálnou vodou, antikorové vnútorné bazény s čírou vodou s vnútorným toboganom a vírivky v bazénovej hale, outdoor fitness

*Sea & Fun Packet - THERMAL PACKET + bazén s umelými vlnami, toboganová veža so 6 toboganmi s celkovou dĺžkou viac ako 1 km, detský bazén s vodnými atrakciami, vonkajšia adrenalínová zóna FUN BUBBLE, RAFT River + príbeh žralokov

**Zľavy – nákup vstupenky cez internet, vstup po 16:00 hod.

 

AQUAPARK TATRALANDIA

Tatralandia Holiday Resort pri Liptovskom Mikuláši je najväčším celoročným areálom vodnej zábavy s ubytovaním na Slovensku, v Čechách a Poľsku.  V bazénoch so slanou, termálnou aj čírou vodou a teplotou do 36 °C si deti aj dospelí užijú zábavu a oddych. Voda v Tatralandii pôsobí vďaka svojmu zloženiu blahodarne na pohybové a dýchacie ústrojenstvo. V bazénoch s morskou vodou si vychutnáte liečivé účinky thallasso terapie (liečba morom). 26 toboganov a šmýkačiek rôznej náročnosti zabaví nielen rodiny s deťmi, ale aj adrenalínových nadšencov. Nenechajte si ujsť adrenalínový Boomerang Raft Ramp, najdlhšiu Anakondu, celoročné Tornádo ani rodinné Trio.

Bazény: spolu 14 bazénov (z toho 10 celoročných)

Zábava: 26 toboganov a šmýkačiek, surfovacie vlny, nafukovací svet, športové a detské ihriská, fun park (kolotoč, vláčik, fun splash), bohatý animačný program

Vstupné (pri pokladni):

Dospelí – 24,- € (celodenný) / 21,- € (po 16:00 hod.)

Juniori, študenti a seniori – 21,- € (celodenný) / 19,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 12 rokov – 17,- € (celodenný) / 15,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 6 rokov – 14,- € (celodenný) / 12,- € (po 16:00 hod.)

Deti do 3 rokov – zdarma

*Fun Packet - 26 toboganov, 14 bazénov (vonkajšie i vnútorné s morskou, termálnou aj čírou vodou), vonkajšie a vnútorné vírivky, skrinka, slnečníky, detské atrakcie, celodenný animačný program, Summer city, športoviská, parkovanie

**Zľava – nákup vstupenky cez internet

 

Pozrite si aj prehľad kúpalísk a akvaparkov na ZÁPADNOM a VÝCHODNOM Slovensku.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: slovakia.travel
Zdroj: slovakia.travel / ako

Hodnotenie článku:
4.5/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa