Thermalpark v Dunajskej Strede koncom týždňa otvára vynovený veľký bazén

2019-06-27 16:00:00 |   |    | 

Termálne kúpalisko v Dunajskej Strede prechádza viacerými zmenami a modernizáciou. Veľký plavecký bazén po rozsiahlej rekonštrukcii sprístupnia koncom tohto týždňa. Návštevníci sa okrem vynoveného bazéna môžu tešiť aj na úpravu jeho okolie, zaujímavo riešené jazierka a na novinky v kempingu.



Veľký plavecký bazén patrí k najobľúbenejším v Thermalparku. Podľa riaditeľa spoločnosti Thermalpark DS Gabriela Somogyho upravili aj okolie bazéna, pribudli pohodlné ležadá a slnečné plachty, ktoré návštevníkom poskytnú väčší komfort. "Veľký plavecký bazén je vybavený modernými technológiami,“ povedal Somogyi. Priaznivcov kempovania poteší novinka v podobe kempingovej recepcie, ktorá zabezpečí efektívnejšie a pohodlnejšie vybavovanie návštevníkov tejto časti areálu.

V Thermalparku v Dunajskej Strede je 10 interiérových a exteriérových bazénov s mineralizovanou liečivou a termálnou vodou s teplotou od 26 do 39 °C, ktorá pomáha pri ťažkostiach s pohybovým aparátom.

V areáli Thermalparku vznikne v spolupráci s mestom Dunajská Streda aj projekt Cultacross. Pôjde o moderne vybudované nábrežie s promenádou na brehu a javiskom. Vytvorí sa tak prepojenie nábrežia s ostrovčekom na jazere. Sprístupnenie ostrovčeka umožní návštevníkom využiť nové možnosti na zábavu. Jednou zo súčastí bude napríklad náučný chodník, ktorý bude informovať o flóre a faune Žitného ostrova.

Termálne kúpalisko v Dunajskej Strede vzniklo začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia vďaka vrtu do hĺbky 1 600 metrov, z ktorého prúdi mineralizovaná voda s teplotou 57 stupňov Celzia. Areál so štyrmi vnútornými a šiestimi vonkajšími bazénmi a ďalšími službami prevádzkuje spoločnosť Thermalpark DS, jej jediným akcionárom je mesto Dunajská Streda.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thermalpark Dunajská Streda
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa