Veľký prehľad: 6 najväčších slovenských akvaparkov a ich tohtoročné lákadlá

2020-07-20 00:00:00 |   |    | 

Horúce letné dni nám dávajú poriadne zabrať. Najlepšie ich prežijete niekde pri vode, kde sa môžete príjemne osviežiť a zabaviť na rôznych atrakciách. Slovenské akvaparky vám aj tentoraz priniesli množstvo noviniek, ktoré vám zabezpečia zaujímavý program.



 

AquaCity, Poprad

Ceny: Celodenný vstup do vonkajších a vnútorných bazénov majú dospelí za 24 eur, deti do 120 cm za 1 euro a ostatní žiaci za 19 eur. Pokiaľ si chcete priplatiť aj vstup do saunového a wellness sveta, dospelí zaplatia 36 eur a deti 31 eur. K dispozícii máte rodinné vstupenky, ktoré pre rodičov a jedno dieťa stoja 50 eur, pre štvorčlennú rodinu 55 eur. Lacnejšie sú večerné trojhodinové vstupy a keď chcete ušetriť, objednávajte lístky online alebo s klubovou zľavou.

Hlavné zaujímavosti: Pre deti sú pripravené viaceré tobogany. Najdlhší z nich meria 71 metrov. Pokiaľ chcete zažiť poriadnu dávku adrenalínu, k dispozícii máte strmú šmýkačku Kamikadze. Vonkajšie bazény majú termálnu vodu, takže sa tam môžete kúpať aj v prípade horšieho počasia. K dispozícii je aj wellness svet, v ktorom sa konajú saunové rituály. Zašportovať si môžete vo fitness centre alebo na niektorom z ihrísk. V AquaCity si môžete vyskúšať aj bláznivý aquazorbing a každý večer je pripravená party so svetelnou šou.

Novinky v tejto sezóne: V budúcnosti čaká tento akvapark väčšia rekonštrukcia. Tento rok sa zamerali na ekologickejšiu prevádzku a pre deti pripravili denné tábory a zaujímavý letný program.

Zaujímavosti v okolí: Hlavnou atrakciou sú pochopiteľne Vysoké Tatry, takže aktívny oddych môžete kombinovať s leňošením v bazénoch. V centre Popradu sa nachádza historické múzeum a galéria s dielami umelcov z tohto regiónu. Taktiež sa môžete vybrať do Kežmarku, kde majú drevený historický kostolík, hrad a v neďalekých Strážkach romantický kaštieľ.

 

Tatralandia, Liptovský Mikuláš

Ceny: Celodenný vstup do bazénov a na tobogany stojí pre dospelých 28 eur, za lístok do wellness sveta si priplatíte ďalších 10 eur. Pre deti platí vstupné 20 eur a v prípade navštevovania sáun 27 eur. Mládež od 12 rokov platí za bazény a tobogany 23 eur a za wellness svet zaplatia 33 eur. Vo všetkých prípadoch máte k dispozícii zľavy cez Gopass a nakupovanie online.

Hlavné zaujímavosti: Návštevníci majú k dispozícii 10 bazénov a 6 toboganov. Okrem toho môžu navštíviť karibskú oblasť, ktorá poteší najmä rodiny s deťmi. Jej súčasťou sú bazény s vírivkou. Zaujímavosťou je časť Surf Wave, kde si na imitácií vĺn môžu vyskúšať surfovanie. V areáli sa nachádza niekoľko barov a reštaurácií, dva druhy wellness centier a priamo pri Tatralandii je napríklad kontaktná zoo a dom obrátený naruby.

Novinky v tejto sezóne: Aj v tomto akvaparku sa zamerali na ekologickú prevádzku. Okrem toho otvorili nový pirátsky minigolf a Bricklandiu, kde sa môžu deti zahrať s obľúbenou stavebnicou. Pre všetkých hostí je denne pripravený nový zábavný animačný program.

Zaujímavosti v okolí: S horskou turistikou si tentoraz prídete na svoje v Nízkych Tatrách. Neďaleko Tatralandie je mesto Liptovský Mikuláš s múzeom SMOPAJ, ktoré sa venuje jaskyniarstvu a taktiež historické múzeum, ktoré vám priblíži legendu o Jánošíkovi. V Jasnej sa môžete vybrať na výlet lanovkou na Chopok a pokiaľ sa chcete niektoré dni okúpať priamo v prírode, môžete zájsť k Liptovskej Mare.

 

Gino Paradise Bešeňová

Ceny: Keďže vodný park v Bešeňovej vlastní rovnaká spoločnosť ako Tatralandiu, ceny vstupov sú úplne rovnaké. Dospelí teda zaplatia za celodenný lístok do bazénov a toboganov 28, so vstupom do sáun 38 eur. Deti do 12 rokov majú vstupné 20 eur, s príplatkom do sauny za 27 eur. Študenti nad 12 rokov zaplatia 23 alebo 33 eur aj so vstupom do wellnessu. Využiť môžete aj rovnaké typy zliav.

Hlavné zaujímavosti: Bešeňová bola vždy známa vďaka termálnym prameňom. Tie dnes využívajú v klasickom sedacom bazéne, v plaveckom, ale aj v perličkovom kúpeli. Okrem bazénov a toboganov sa deti môžu tešiť na vodnú sopku a imitáciu raftovania. K dispozícii je niekoľko občerstvovacích zariadení a barov.

Novinky v tejto sezóne: Najväčšej rekonštrukcie sa dočkal wellness svet, do ktorého pribudol nový bar, oddychová zóna a „ruská baňa“. V tejto špeciálnej saune sa koná tradičný metličkový rituál, ktorý pomáha pri detoxikácii tela. Záhrada má pre návštevníkov od tejto sezóny viac víriviek a na leto si v Bešeňovej pripravili aj špeciálny animačný program.

Zaujímavosti v okolí: Zájdite si do Ružomberka do miestnej galérie umenia alebo na prechádzku do Hrabova a Čutkovskej doliny. Odtiaľ sa môžete vybrať na niekoľko túr. Blízko to máte k archeoskanzenu Havránok, k zrúcanine Likavského hradu a vybrať sa môžete aj do Liptovského Mikuláša.

 

Meander Oravice, Tvrdošín

Ceny: Rodina s dvomi deťmi zaplatí za celodenný vstup 50 eur. Samostatný lístok pre dospelých je za 17 eur, pre študentov za 14 eur a pre deti od 10 do 14 rokov je to 12 eur. Každý dospelý si navyše môže so sebou zadarmo vziať jedno dieťa do 10 rokov. Ak vlastníte Orava Card, získavate zľavu 10 percent na celodenný vstup.

Hlavné zaujímavosti: V celom areáli Oravíc je k dispozícii 9 bazénov. V niektorých z nich je liečivá geotermálna voda. Obľúbenou atrakciou je bazén s morskými vlnami, ktoré vás budú príjemne unášať. Zabaviť sa môžete na toboganoch alebo pri jednom z vodných hríbov. Dospelých poteší saunový svet, kde si môžete užiť špeciálny kúpeľ aerosólom s vodou z Mŕtveho mora.

Zaujímavosti v okolí: Orava je región bohatý na množstvo atrakcií. Top pamiatkou je Oravský hrad a plavby na plti v jeho blízkosti. Navštíviť môžete horskú železnicu, ale aj známy skanzen v Zuberci. Na výlet sa môžete vybrať k Oravskej priehrade a s deťmi môžete zájsť aj na potulky do blízkeho Poľska.

 

Thermal Park Corvinus Veľký Meder

Ceny: Deti do 3 rokov majú celodenný vstup do areálu zadarmo. Dospelí zaplatia 15 eur, študenti do 15 rokov a dôchodcovia 12 eur. Opäť je k dispozícii aj niekoľko typov rodinných lístkov. Dvaja dospelí s dvomi deťmi zaplatia za celodenné vodné radovánky 45 eur. Ubytovaní hostia majú do akvaparku rôzne zľavy.

Hlavné zaujímavosti: V celom areáli sa nachádza dokopy 13 bazénov. Okrem klasických plaveckých si môžete vychutnať perličkový kúpeľ, bazén s unášaním vodou alebo exteriérový vlnový bazén. Deti milujú najmä toboganový park, ale svoje sily si môžu vyskúšať aj v lanovom parku, na športových ihriskách alebo vo vnútorných celoročných ihriskách. Dospelí majú k dispozícii saunový svet.

Novinky v tejto sezóne: Thermal Park Corvinus ponúka k zakúpeným vstupenkám niekoľko jázd na toboganoch zadarmo. Keď vás omrzí plávanie, vláčikom Korvináčikom sa môžete previesť na vyhliadkovú jazdu do mesta.

Zaujímavosti v okolí: V blízkosti akvaparku nájdete vzácnu stepnú oblasť, kde žijú dropy. V Kolárove a Dunajskom Klátove si môžete obzrieť historické vodné mlyny. V okolí je k dispozícii aj niekoľko jazier na plávanie v prírode.

 

Aquathermal Senec

Ceny: Celodenný vstup pre dospelých je za 23,90 eur, študenti a deti od 6 rokov zaplatia 19,90, rovnaká cena je pripravená aj pre dôchodcov. Deti do 6 rokov majú vstup zadarmo. Trojhodinový vstup do wellness časti ponúkajú za rovnaké vstupné. Domáci obyvatelia majú 20-percentnú zľavu.

Hlavné zaujímavosti: Okrem klasických bazénov sa deti a dospelí môžu potešiť na desiatich vodných atrakciách. Popri jednom tobogane je niekoľko vodných šmýkačiek a adrenalínový vodný lievik. Pre najmenších je pripravený denný letný tábor a bohatý animačný program.

Zaujímavosti v okolí: Senec je ideálny na dovolenku pre milovníkov cyklistiky, ktorí si tam môžu užiť niekoľko zaujímavých trás. V blízkosti je známa vinárska oblasť a taktiež Pezinok s lokálnym múzeom. V Kráľovej pri Senci sídli zase včelárske múzeum a v Kostolnej pri Dunaji môžete navštíviť oázu sibírskych tigrov.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa