OBRAZOM Turistika vo Vysokých Tatrách: Okruh Mlynickou a Furkotskou dolinou

2017-06-22 12:00:00 |   |    | 

Turistický okruh Mlynickou a Furkotskou dolinou po žltej turistickej značke zo Štrbského Plesa s prechodom cez sedlo Bystrá lávka (2300 m n. m.) je obľúbeným cieľom návštevníkov Vysokých Tatier. Je to náročná celodenná túra, počas ktorej uvidíte tretí najvyšší vodopád, ôsme najväčšie pleso a tretie najvyššie turisticky dostupné sedlo v slovenskej časti Tatier.



 

Túra vedie nahor Mlynickou dolinou a cez Bystré sedlo pokračuje nadol Furkotskou dolinou. Začína pri železničnej stanici v osade Štrbské Pleso, odkiaľ vedie chodník lesom až do pásma kosodreviny. Miernejším stúpaním sa dostaneme po vodopád Skok a okolo Nižného a Vyšného Kozieho plesa.

Najťažšia časť túry sa začína pod Capím plesom (2075 m) a pokračuje mnohými serpentínami do Bystrého sedla (2314 m), kde turistom pomáhajú železné reťaze. Odtiaľ nasleduje zostup krátkymi zákrutami a traverzom v sutinách Furkotského štítu až k Vyšnému a Nižnému Wahlenbergovmu plesu. Túra pokračuje zostupom po ľavej strany Furkotskej doliny až k Chate pod Soliskom, odkiaľ sa môžu unavenejší turisti vrátiť do východzieho bodu lanovkou.

 

Zdieľať článok na Facebooku

TASR - Milan Kapusta
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa