Test správneho turistu: Spoznáte tatranské štíty na FOTO?

2017-09-05 00:00:01 |   |    | 

Vysoké Tatry sú síce najmenšími veľhorami na svete, no zároveň patria k tým najkrajším. Aj preto sem nielen cez leto prichádza oddychovať množstvo Slovákov, Čechov aj turistov z väčšej vzdialenosti. Mnohí sa sem vracajú opakovane a poznajú už všetky tatranské štíty. Ak uhádnete, čo je zobrazené na našich fotografiách, určite k nim patríte aj vy.



 

1.

Na snímke je uprostred Veľké Solisko, dole je Bystrá lávka turistický priechod z Mlynickej doliny vľavo do Furkotskej doliny vpravo. Vo Furkotskej doline je vidieť Vyšné a Nižné Wahlenbergovo pleso.

 

2.

Na snímke v popredí je osvetlený hrebeň Hrubé (tiež Hrubô) vo Vysokých Tatrách. V pozadí sú Západné Tatry, vpravo ich časť Červené vrchy. Za Červenými vrchmi v pozadí sú ranné hmly nad Oravskou priehradou a nad nimi na horizonte je Babia hora. V strednom pláne sú Liptovské kopy, v ľavej časti je osvetlený vrch Krížna.

 

3.

Na snímke uprostred je Veľké Solisko, nižší osvetlený vrchol vpravo je Furkotský štít. Medzi nimi je Bystrá lávka turistický priechod z Mlynickej doliny vľavo do Furkotskej doliny vpravo.

 

4.

Na snímke je štít Ostrá, vľavo je horná časť Furkotskej doliny.

 

5.

Na snímke je Kriváň nad Nefcerskou dolinou, vľavo je štít Ostrá, druhý zľava je štít Krátka. V Nefcerskej doline je vidieť ešte zamrznuté Vyšné Terianske pleso.

 

6.

Na snímke zľava sú Malé Rysy, dvojvrchol Rysy, sedlo Váha je v oblakoch a vpravo dvojvrchol Vysoká. Za Rysmi vzadu vľavo je Ľadový štít a vzadu vpravo Lomnický štít. Štít Vysoká má vľavo Ťažký štít a vpravo Dračí štít. V popredí uprostred je Štrbský štít.

 

7.

V strednom pláne vľavo je Jahňací štít, uprostred Kolový štít a vpravo Ľadový štít. V pozadí medzi Jahňacím štítom a Kolovým štítom je Lomnický štít.

 

8.

V popredí je časť Javorového múru nad Javorovou dolinou, v pozadí vpravo je Zadný Gerlachovský  štít a uprostred najvyšší je Gerlachovský štít.

 

9.

Vľavo je Snehový štít, druhý zľava je Zadný Ľadový štít a najvyšší je Ľadový štít.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Milan Kapusta
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.1/5 (24 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa