V hlavnej úlohe mrazivá krása: Známy spevák nakrúcal klip na Islande

2016-04-24 12:00:01 |   |    | 

Šesť dní a šesť nocí, toľko trvalo tímu filmárov vytvoriť hudobné video, aké nemá na Slovensku obdobu. Ak ste ešte neboli na Islande, tieto zábery vás presvedčia - je čas plánovať cestu na sever.



 

Marek Rakovický je verejnosti známy predovšetkým ako hudobník a spevák kapely Lavagance. Momentálne predstavuje svoju sólovú tvorbu - a začal poriadne zostra. Prvý klip nakrútil pod taktovkou režiséra Braňa Špačka na magickom Islande. „Keď som manažérovi Lumírovi Matimu prvýkrát pustil skladbu Zjavenie, zavrel oči a povedal: ´Toto je severská pieseň, musíme ju natočiť na Islande – už dlho sa tam chystám pozorovať polárnu žiaru´,“ objasňuje Marek výber lokality, kde nikdy predtým nebol.

Klip sa nakrúcal začiatkom marca v okolí hlavného mesta Reykjaviku a lokalít Skogar, Vik a Hofn. Hoci má Rakovický rád zimu a hory, podmienky boli niekedy naozaj náročné. Počasie sa veľmi často menilo a počas jedného dňa sa museli filmári neraz popasovať s dažďom, krúpami, snežením aj silným vetrom. Technika teda dostala poriadne zabrať, no jednoduché to nemal ani známy spevák. Napríklad vtedy, keď sa musel pri vonkajšej teplote okolo dvoch stupňov kúpať v bazéne.

Výsledok je však úchvatný – nekonečné biele pláne, divoké vlny oceánu, lávové polia a krištáľové vodopády vytvárajú pôsobivú atmosféru, ktorá sa vám dostane pod kožu. Vychutnajte si tú nádheru aj vy.

Zábery z nakrúcania

Výsledný hudobný klip

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Dromedar
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa