Dovolenky prominentov: Slovenská herečka miluje more, no pod vodou takmer prišla o život

2019-08-04 12:00:00 |   |    | 

Slovenská herečka Lívia Bielovič miluje more. Ako tvrdí, voda sama o sebe v nej vyvoláva príjemné pocity. „Asi aj viem prečo. Ja som totiž vodné znamenie, ryba...,“ zamyslela sa v rozhovore pre agentúru SITA. „Veľmi ma baví pozerať, ako plavci plávajú, pozerám sa rada na všetko, čo súvisí s vodou. Často sledujem aj cestopisy o moriach, jazerách a riekach... A more, to vyslovene milujem! Morské vodné športy ma celkovo upokojujú. Robí mi dobre, keď ich sledujem. Vždy je tam niekoľko sekcií, keď sa pri nich zadýcham, občas si aj pospím, no hlavne mi to zakaždým ulahodí,“ poznamenala Bielovič.



 

Na plávanie nedá ani sama dopustiť, pred potápaním má však veľký rešpekt. „Nikdy som sa nepotápala profesionálne, viem sa ponoriť so šnorchlom do niekoľkých metrov, vyloviť si, čo sa mi páči a vrátiť sa naspäť, ale inak mám pred potápaním rešpekt. Pred pár rokmi som totiž zažila takú nepríjemnú príhodu,“ odhalila charizmatická brunetka. „Ponárala som sa v rámci jedného testu v mori, mala som normálne neoprén a kyslíkovú bombu, no ten môj buddy, ktorý ma mal mať na starosti, neodhadol, že mám v bombe kriticky málo kyslíka,“ začala Bielovič.

Zažila som pod vodou vážne ťažký stav, nedokázala som sa nadýchnuť, no buddy ma napriek tomu upokojoval, že je všetko v poriadku. Snažila som sa mu vysvetliť, že neviem dýchať, ukazovala som mu, že som ‘kaput‘ a keď sme vyšli na hladinu, len som si vytrhla z tváre masku a pomaly fialová som sa z posledných síl nadýchla,“ pokračovala herečka. „Faktom bolo, že som vo fľaši nemala skoro nič. Dal mi totiž už použitú, poloprázdnu, ktorú si pomýlil s tou plnou kúsok vedľa. Keď to zistil, normálne mu došlo zle...,“ dodala Bielovič. „Pohnojil to. Odpustila som mu, keďže nemám žiadne vážne následky, no odvtedy mám z potápania traumu. Aj keď viem, že je to krásne, po tomto zážitku bude trvať veľmi dlho, kým budem mať zas chuť si to skúsiť,“ uznala.

Potápania vo vlastnej réžii sa však známa herečka dodnes nevzdala. „Baví ma plávať so šnorchlom, pozerať sa, čo všetko pod tou hladinou je, a loviť si z dna mušle. Minulý rok na Bali som takto plávala aj za takým čiernobielym hadom. Ja že ‘Jéééj, podmorský hadík!‘ a vyštartovala som za ním. Pod vodou vydržím celkom dlho, takže to bolo bez problémov, proste som za ním plávala a on stále unikal,“ priblížila známa interpretka.

A chvalabohu, že unikal! Vzdala som naháňačku, keď som sa potrebovala znova vynoriť a nadýchnuť a keď som ho neskôr na brehu opísala miestnym, oni hneď, že ‘Oh my God! Oh my God!‘ Že sa mám vyhýbať podmorským hadíkom, najmä tomuto čiernobielemu, lebo vraj stačí, že ma raz hryzne a som mŕtva. Vraj by silou svojho jedu dokázal zabiť aj niekoľko ľudí naraz... A také jedovaté mušle sú na tom podobne. Stačí sa ich dotknúť a do pár minút ste mŕtvy,“ zdôraznila Bielovič. „Podmorský svet v Indonézii je skrátka neskutočne nádherný a pestrofarebný, ale aj veľmi nebezpečný. Radšej to tam len obdivovať, iba sa pozerať a ničoho sa nechytať,“ uzavrela herečka s úsmevom.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook / Livia Bielovič
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa