Jennifer Lopez zvažuje sťahovanie do Talianska: Starostovia miest sa predháňajú v ponukách

2020-01-31 08:00:00 |   |    | 

Hollywoodská superstar Jennifer Lopez sa nedávno zdôverila, že neplánuje prežiť zvyšok svojho života v USA. Jej snom je usadiť sa v malom mestečku v Taliansku alebo na ostrove Bali, kde by mohla „jazdiť na bicykli, jesť chlieb s marmeládou, maľovať, kochať sa pohľadom na olivovníky a staré duby a v hojdacom kresle nasávať ich vôňu". Jej vyjadrenia nenechali chladnými starostov miest a mestečiek na Apenínskom polostrove, ktorí sa doslova predháňajú so svojimi ponukami.



 

Medzi prvými zareagoval zástupca starostu Marco Bartoli z toskánskej Val d´Orcia. Nezameniteľná panoráma zelených kopcov v okolí Sieny, božský pokoj aj vynikajúci chlieb, to sú podľa neho bonusy, ktoré by mali celebritnú krásavicu pritiahnuť do jeho mesta. Príležitosti sa chytil tiež Luigi Lucchi, starosta z maličkého Pelerza v regióne Emilia-Romagna. Ten dokonca ponúka dom vo svojej obci úplne zadarmo. Navyše sľúbil, že ak by sa Jennifer Lopez rozhodla rozšíriť rady jeho obyvateľov, dá do poriadku aj miestne jazierko.

Hoci Cagliari na Sardínii rozhodne nepatrí medzi tiché a malé mestečká, jeho starosta si myslí, že práve toto je pre J. Lo dokonalé miesto. Rezervovanosť Sardínčanov a krásne zákutia v blízkosti medzinárodného letiska sú prioritami, ktoré by mali zavážiť.

Útočisko pred frenetickým životom v Hollywoode ponúka tiež prednosta z Gualdo Cattaneo v Umbrii. Medzi popredné kvality patrí dlhovekovekosť tunajších obyvateľov či prvotriedny olivový olej. Herečka by podľa neho mala rozhodne ochutnať domácu špecialitu z bravčového mäsa „porchettu“ a bielu aj čiernu hľuzovku rastúcu v bezprostrednom okolí.

Zahanbiť sa nedal ani starosta v severotalianskej Lenne, ktorý k zoznamu prírodných krása svojho teritória prihodil miestnu salámu, vynikajúce syry aj čestné občianstvo. Tiež prvý muž mestečka Valseriana stavil na domácu kuchyňu a nezabudol pritom podčiarknuť ani krásu tunajších ľudových krojov. Vytúžený pokoj by celebritná popstar podľa tunajších mocipánov zas mohla nájsť v dedinke Sarnico na brehu jazera Iseo alebo v neďalekej kúpeľnej lokalite San Pellegrino.  

Aj obyvatelia juhotalianskeho Montecorice v provincii Salerno by radi videli Jennifer Lopez preháňať sa na bicykli v ich kľukatých uličkách. Miestny starosta sa preto chytil iniciatívy a do Hollywoodu odoslal osobný list, v ktorom kvetnato opísal krásy svojho regiónu, krištáľovočisté more a olivové háje. Nezabudol tiež zaručiť, že miestne gazdinky ochotne priučia Jennifer kuchárskemu umeniu, aby si svoj chlieb zvládla upiecť aj doma.

Dobre informované zdroje z herečkinho okolia však tvrdia, že rozhodnutie už padlo, a J. Lo vážne rokuje o kúpe nehnuteľnosti v mestečku Matera, ktoré v minulosti oslnilo herca a režiséra Mela Gibsona či tvorcov najnovšieho dielu Agenta 007.

Nech už sťahovanie z Hollywoodu dopadne akokoľvek, Jennifer Lopez určite nie je jediná svetová celebrita, ktorej Taliansko učarovalo. Pobrežie severotalianskeho jazera Como už dlhé roky obýva George Clooney, ktorý vo svojej vile pravidelne hostí svojich priateľov Matta Damona, Brad Pitta a prednedávnom tiež Baracka Obamu s rodinou. V tej istej lokalite sa usadil aj herec Robert Pattison.

V Toskánsku zas našiel prechodný domov spevák Sting. Vo svojich rozsiahlych viniciach dokonca vyrába vynikajúce víno a venuje sa produkcii medu a olivového oleja. Umbria učarovala slávnemu režisérovi Hviezdnych vojen Georgeovi Lucasovi, ktorý tu kúpil a zrekonštruoval bývalý kláštor.

Meryl Streep, Helen Mirren či Gérard Depardieu zakotvili pre zmenu v juhotalianskom regióne Apúlia. V meste zaľúbencov, vo Verone, investoval do nákupu podkrovného bytu Leonardo di Caprio a Elton John zvykne tráviť voľný čas vo svojej rezidencii na benátskom ostrove Giudecca. Mestečko Paciano je najnovšie domovom hudobníka Eda Sheerana, ktorý sa vyjadril, že chce svoje deti vidieť vyrastať práve na tomto mieste.

 

Autor: © Zoznam/Katarína Antenozio

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa