Bojnická ZOO má roztomilých nových obyvateľov, zatiaľ nevie, kam pôjdu neskôr

2018-03-25 12:00:00 |   |    | 

Zoologická záhrada v Bojniciach je najstaršou a najnavštevovanejšou zoologickou záhradou na Slovensku. Malí aj veľkí zvedavci môžu na ploche asi 20 hektárov obdivovať množstvo zaujímavých živočíchov. Málokto pritom vie, že rovnako veľkú plochu tvorí aj zázemie, kde sa odborníci venujú vzácnym zvieratám mimo dohľadu verejnosti. Už vyše týždňa sa tam starajú aj o dva medvedíky z Malej Fatry.



 

V pondelok, 12.3.2018 v popoludňajších hodinách prijali do Bojnickej ZOO dve medvieďatá z Národného parku Malá Fatra. Nachádzajú sa v zázemí, kde sa o nich starajú ošetrovatelia a majú zabezpečenú samozrejme aj veterinárnu starostlivosť. Kam neskôr pôjdu, je ešte predčasné hovoriť, zatiaľ sú plne odkázané na starostlivosť ošetrovateľov, pretože samostatne ešte potravu neprijímajú. „Vek asi 1-1,5 mesiaca, boli trošku podvyživené, momentálne sú plne odkázané na našu starostlivosť,“ vysvetlil hlavný zoológ Národnej zoologickej záhrady Bojnice Ing. Branislav Tám a dodal, že dvaja malí samci sa majú dobre a v ZOO už pribrali vyše pol kilogramu.

V Bojniciach sa starajú aj o medvede, ktoré sú v ZOO od minulého roka, takisto sú v poriadku a darí sa im dobre. Ich možné umiestnenie riešia odborníci s koordinátorom pre tento druh, s ktorým prejednávajú viaceré možnosti. Momentálne čakajú na jeho odporúčanie.

Vzhľadom k ich ochrane sú mladé medvede len v zázemí, návštevníci ale môžu v expozičných výbehoch vidieť šesť dospelých medveďov.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Národná zoo Bojnice

Hodnotenie článku:
4.2/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa