Zoopark pri Bratislave má nových obyvateľov: Zoznámte sa so vzácnymi tigrami Misty a Shadow

2019-11-14 08:00:00 |   |    | 

V zvieracom parku v Orechovej Potôni (okres Dunajská Streda) našli nový domov dva bengálske tigre. Ich umiestnenie sa zrealizovalo vďaka spolupráci slovenského a českého ministerstva životného prostredia. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák.



České úrady odobrali dve biele tigrice ich pôvodnému majiteľovi a následne odborníci z českého rezortu životného prostredia oslovili Malkia park na Slovensku, kde by mohli tigre mať vhodnejšie podmienky na život.

"Práve tu nachádzajú útočisko zvieratá, ktoré sa väčšinou narodili v zajatí a vo voľnej prírode by pravdepodobne neprežili. Po súhlase majiteľov zvieracej farmy a vydaní potrebných dokladov českým ministerstvom už nič nebránilo ich prevozu na Slovensko," priblížil Ferenčák.

Samotného odovzdania tigríc sa koncom minulého týždňa zúčastnila aj riaditeľka odboru regulácie obchodu s ohrozenými druhmi slovenského ministerstva životného prostredia Martina Blatnická. V súčasnosti sú už tigre umiestnené v novom prostredí, kde sa udomácňujú.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Malkia park
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa