Žarnovický zveropark - skvelý tip pre milovníkov zvierat aj rozprávok

2021-05-23 12:00:00 |   |    | 

Poďte tam, kde vraj aj vaše deti odložia mobily a tablety. Tam, kde sa môžete pritúliť k zvieratám. Tam, kde mladší nájdu celodennú zábavu a dospelí zabudnú na starosti. Nie, nepozývame vás snívať. Pozývame do Zveroparku.



 

V blízkosti mesta Žarnovica sa nachádza miesto plné zážitkov pre všetky vekové kategórie. Tunajší Zveropark nie je ale žiadnou zoo. Príroda je tu doslova na dotyk.

Už od prvej chvíle vám tu budú robiť spoločnosť samozrejme rôzne zvieratá. Stretnete divú mačku, králika, bažanta či líšku, ale aj svišťa, diviaka alebo jeleňa. Farebná krása vám pristane priamo na nose na motýlej lúke. Miestnou pýchou je tu však los mokraďový. Na Slovensku sa s ním môžete zoznámiť jedine v tomto zveroparku.

Hoci sú losy najpútavejšou atrakciou, potešia vás i neživé - rozprávkové stvorenia. Aj mladšie deti tak spoznajú postavičky tradičných rozprávok. Napríklad milého krtka, šikovného Ferda mravca či zvedavú Včielku Máju. Svojho tátoša tu odparkoval aj Fred Flinstone, takže jeho praveké vozidlo je vám plne k dispozícii pre fotografiu do rodinného albumu.

Keď spoznáte všetky miestne zvieratá, rozprávkové postavičky a absolvujete vyhliadkovú jazdu Zverokukom, môžete vyskúšať rybolov. Ak budete šikovní, už na večeru si pochutnáte na vlastnoručne ulovenom pstruhovi, ktorého vám tu aj ugrilujú. Prípadne si to pri grile vyskúšate priamo vy.

Napokon si poviete, že kam by ste už takto na noc chodili a ubytuje sa v táborisku. Ráno vás nebude budiť zvuk budíka, ale prírody. Raňajky si dáte na piknikovej lúke a vyberiete sa smerom k vodopádu osviežiť sa čerstvou vodou. Hoci to znie tak trochu ako zo sna, aj zo Zveroparku tvrdia, že tu naozaj máte pocit, že čas sa zastavil. Zabúdate aj na tie najbežnejšie problémy. Vnímate iba krásu okolia.

Zveropark je jedinečným zážitkom. Počítajte minimálne s celodenným výletom, z ktorého môžete vyštartovať za ďalšími dobrodružstvami do okolitých Štiavnických vrchov, kúpaním do Vyhní či Sklených Teplíc. Adrenalínovejšie typy aj za splavom rieky Hron.

 

Autor: © Zoznam/Eva Vašková

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Matúš Zliechovec, Romana Kubaliaková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa