Bratislava skrásnela: Hotel Kyjev zdobí najväčšie streetart dielo v strednej Európe

2018-06-29 16:00:00 |   |    | 

Najväčšie streetartové dielo, teda dielo pouličného umenia v strednej Európe, možno vidieť na zatvorenom bratislavskom Hoteli Kyjev. Jeho vznik, na ktorom sa podieľalo 17 horolezcov súčasne, je súčasťou Bratislava Street Art Festivalu (BSAF).



 

Jednu zo stien výškovej časti hotela premenili na veľký geometrický obraz organizátori festivalu spolu so slovenským fotografom Lousy Auberom. Dielo nazvané Deconstructed bude “žiť aj mimo budovy vo forme limitovanej módnej kolekcie“, na ktorej sa podieľa Lousy Auber. Agentúru SITA o tom informovali organizátori BSAF, ktorí o pláne vytvoriť dielo na stene Hotela Kyjev rokovali uplynulé tri roky. Bratislava Street Art Festivalu sa v Bratislave koná do soboty 30. júna.

Podoba hotela Kyjev sa čoskoro zmení v rámci plánovanej rekonštrukcie. Práve tento medzičas sme chceli využiť na realizáciu najväčšieho streetartového diela na Slovensku, ako aj strednej Európe,“ cituje tlačová správa organizátora BSAF 2018 Tomáša Lukačku. Lukačka zároveň pripomína, že doteraz na Slovensku nebola pomaľovaná tak veľká plocha, čím sa dielo zapíše do dejín nášho umenia.

Tretí ročník BSAF sa začal v pondelok 25. júna a vyvrcholí v sobotu 30. júna, keď sú v pláne rôzne sprievodné akcie na Kamennom a Jakubovom námestí. Spomínané umelecké dielo si napríklad môžu užiť všetci, ktorí v sobotu využijú možnosť navštíviť v rámci BASF strechu obchodného domu Tesco na Kamennom námestí. Pripravený tu bude i program pre deti. Na pódiu na Kamennom námestí sa predstavia hudobné skupiny. Na Jakubovom námestí zas budú umelci maľovať svoje diela priamo na elektrické rozvodné skrine.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook / Bratislava Street Art Fest
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa