Taiwančan na Horehroní: Nové VIDEO propaguje región originálnym spôsobom

2018-08-28 12:00:00 |   |    | 

Steve Lin (alias Pišta Linovecký) pochádza z Taiwanu, už takmer dva roky ale žije na Slovensku. "Mám rad hrať gitara a cvičim Slovenčina a piem borovičku," píše o sebe na YouTube a je vidno, že naša krajina mu skutočne prirástla k srdcu. Svedčí o tom aj najnovšie video o Horehroní.



 

Video, v ktorom muž z Taiwanu spoznáva miesta horehronského regiónu, sa v týchto dňoch šíri po internete a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie aj od neho očakáva ešte väčšiu propagáciu tejto časti Slovenska. "Veríme, že toto video nebolo posledným a dúfame, že sa môžeme tešiť na ďalšie spoločné objavovanie krás nášho kraja," reagovala Petra Ridzoňová Hlásniková z horehronskej OOCR.

Netradičné video zachytáva dlhé doliny, scenérie regiónu, čisté ovzdušie, kraj, kde si ľudia oddýchnu. "Mojím cieľom bolo priblížiť našu tradičnú kultúru, zvyky, ale aj moderné možnosti zážitkov, ktoré Horehronie ponúka," priblížila autorka myšlienky tohto spôsobu propagácie regiónu Ivana Rešutíková zo Slovak Travel Experience. "Steve Lin pochádza z Taiwanu, Horehronie mu však počarovalo a na jeho návštevu sa môžeme tešiť opakovane," dodala.

Video začína telgártskou slučkou, ktorá je ako súčasť železničnej trate Červená Skala - Margecany nominovaná na stavbu storočia. Z nej najviac dominuje Chmarošský viadukt v Telgárte. Nasleduje výlet k najvyššiemu cyklobodu na Slovensku Kráľovej holi, nazývanej nízkotatranská kráľovná, a predtým ešte posilnenie horehronskými pochúťkami. Vo videu nechýba salaš s ovcami a bača, ktorý Taiwančana naučil točiť parenice, a "workshop" rúbania dreva.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa