Zvonku takmer neviditeľná: V Bachledke dokončujú unikátnu panoramatickú reštauráciu

2019-06-04 00:00:00 |   |    | 

V stredisku v Bachledovej doline sa pred letnou sezónou intenzívne pracuje na dokončení panoramatickej reštaurácie za približne 3,5 milióna eur a revitalizácii územia. Stavba, vznikajúca na hrebeni Spišskej Magury, bude z vonku takmer neviditeľná, no z vnútra priestranná, funkčná a podčiarkujúca krásu okolia.



 

Pri výstupnej stanici vznikajúcej kabínovej lanovky z Bachledovej doliny prebieha čulý stavebný ruch. Na hrebeni Spišskej Magury sa rodí jedinečná stavba z rúk známeho architektonického ateliéru Compass – reštaurácia s vnútornou kapacitou 190 miest a panoramatickou terasou pre 400 hostí. Súčasťou strediska bude aj obchod so suvenírmi a regionálnymi špecialitami a kaviareň s barom. Nezabudlo sa ani na rodiny s deťmi, ktorí tu nájdu kompletné zázemie s baby friendly reštauráciou, priestorom na kojenie a veľkým detským kútikom.

Stavba bola navrhnutá tak, aby rešpektovala okolité prostredie, umocnila jedinečné výhľady na Belianske Tatry, ktoré sa z tohto miesta ponúkajú a svojou existenciou nenarúčala dané územie. Priestory reštaurácie sú situované pod zemou, aby budovu v rámci panorámy nebolo vidieť. Na jej streche bude nasadená tráva. Dôležité pritom bolo skĺbiť funkčnosť, potrebnú kapacitu a estetiku. To všetko pri čo najnižšej ekologickej záťaži a za použitia maximálneho počtu miestnych dodávateľov.

Pred letnými prázdninami chcú v Bachledke otvoriť aj nový náučný chodník, na ktorom sa deti formou hry dozvedia, ako vyzerá život v lese. „Chodník vedúci po hrebeni Spišskej Magury k Jezerskému jazeru hravou formou informuje o lesnom spoločenstve, lesných obyvateľoch a o živote v ňom,“ avizuje stredisko.

Dovolenka v Bachledke už teraz ponúka rôznorodé výlety a zaujímavé turistické ciele. Návštevu historických miest, pamiatok UNESCO i prírodných krás a malebných obcí. Relax v termálnych kúpaliskách i zábavu a adrenalín na raftoch, lyžiach, bicykloch či korčuliach. V septembri 2017 bol v stredisku otvorený Chodník korunami stromov, ktorý turistov pohodlne zavedie zo zeme až do výšky 24 metrov. Zakončený je špirálovitou 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou a adrenalínovou sieťou. Prechádzku v korunách ozvláštňujú zaujímavé informácie o miestnej prírode, adrenalínové zastávky a 67 metrov dlhý suchý tobogan. 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: BACHLEDKA Ski & Sun
Zdroj: SITA, BACHLEDKA Ski & Sun

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa