Horehronské cyklodreziny - nová unikátna atrakcia pre turistov

2019-08-29 12:00:00 |   |    | 

Domáci i zahraniční turisti sa od piatka mohli po prvý raz na Slovensku "bicyklovať" po koľajniciach. Trať medzi horehronskými stanicami Hronec a Čierny Balog sa v súčasnosti pre zlý technický stav koľajníc nemôže využívať na prepravu lesnou Čiernohronskou železnicou (ČHŽ), a tak sa našlo nové využitie - Horehronské cyklodreziny. TASR o tom informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie.




"Aktuálne sú na trati dostupné dve šliapacie dreziny, ktoré máme zapožičané z poľskej Bieszczadzkiej Kolejki Leśnej. Na drezine môžu pedálovať dve osoby naraz a zároveň sa v zadnej časti môžu viesť ďalšie dve až tri osoby. Sme hrdí, že sme do regiónu dokázali priniesť túto atrakciu ako prví na Slovensku," zdôraznil Aleš Bílek, riaditeľ ČHŽ.

Cyklodrezina je ľahké koľajové vozidlo, ktoré je poháňané silou svalov na princípe bicyklovania.

Podľa Bíleka v minulosti obľúbená trať ich lesnej železničky, vedúca krasovým územím popri meandroch hutníckej doliny, je prístupná verejnosti trochu v inej podobe. Zážitková jazda cyklodrezinou z Hronca s prvým liatinovým mostom v Uhorsku až do Čierneho Balogu je veľkým zážitkom.

Horehronie je známe ako bike a e-bike región, keďže jeho územím vedie viac než 1400 kilometrov značených cyklotrás. Patrí tak medzi vyhľadávané cykloturistické horské destinácie v SR.

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Horehronie - Oficiálne stránka regiónu
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa