Luxusné kempovanie konečne aj na Slovensku: Pri Banskej Štiavnici otvorili prvý glamping

2019-10-23 08:00:00 |   |    | 

Vo svete nový a obľúbený trend ubytovania, tzv. glamping, prichádza do turisticky obľúbenej destinácie v okolí Banskej Štiavnice. Na brehu jazera Počúvadlo sa začiatkom októbra otvoril unikátny zážitkový projekt Forrest Glamp.




Glamping, alebo glamorous camping, v preklade znamená luxusné kempovanie. Na rozdiel od tradičného kempovania v sebe spája komfort hotela s dobrodružstvom bývania v autentickej prírode. Forrest Glamp, ktorý vznikol v bývalom areáli školy v prírode, začína ponúkať svoje služby netypicky, mimo hlavnú turistickú sezónu.

Našou najväčšou výhodou oproti iným ubytovacím zariadeniam je, že sme v plnom nasadení celoročne. Nebojíme sa dažďa, ani zimy, lebo sme na to vybavení. Chatky vo Forreste sú zateplené, v zimnom období vykurované a v lete chladené. Okolie aj historické centrum Banskej Štiavnice, aj jazero Počúvadlo poskytujú celoročné možnosti vyžitia, z ktorých si každý vyberie. Ak by aj nie, sme tu na to, aby sme návštevníkom odporučili krásne miesta, alebo im rovno urobili program,“ hovorí Michal Motovský, správca glampingu.

Areál poskytuje ubytovanie v 10 atypických chatkách s kapacitou 2 – 6 ľudí. Každá ubytovacia jednotka je vybavená vlastnou kúpeľňou, spálňou a terasou so sedením, disponuje klímou, vykurovaním aj Wi-Fi. K vyššej výbave patrí kuchyňa, ktorá je v niektorých dvojmiestnych chatkách, aj v dvojposchodovej rodinnej chatke pre 6 ľudí, stojacej nad zemou na drevených koloch. V lete pribudne možnosť využitia víriviek.

Netradičná forma bývania pod hviezdami oslovuje najmä ľudí, túžiacich po zážitkovom cestovaní, lovcov príjemných zážitkov a pekných záberov z netradičných miest. Dobrodružný, a zároveň pohodlný spôsob bývania preferujú aj otcovia rodín na „oteckovské víkendy“ alebo celé rodiny s deťmi. Lesné prostredie pri tajchu Počúvadlo pod vrchom Sitno, 8 kilometrov od Banskej Štiavnice, prináša množstvo možností pre všetkých hostí, či sú to vášniví turisti, rekreační cyklisti, lyžiari, ale takí, ktorí oceňujú relax a ničnerobenie.

Filozofiou projektu Forrest je ponúknuť v dnešnej rýchlej dobe ubytovanie vo forme zážitku s dokonalým relaxom od každodenných povinností. Je dokázané, že človek najlepšie vypne hlavu v prírode, na vychádzke v lese, ale možnosti sú neobmedzené. Od rannej jógy pri jazere, výlety po okolí, rekreačné športy, až po večernú opekačku vo veľkom spoločenskom šapitó,“ hovorí Lucia Motovská, ktorá sa v glampingu bude starať o hostí.

Areál sa nachádza na adrese Počúvadlianske Jazero 43, Banská Štiavnica a viac jeho fotografií nájdete v GALÉRII. Ubytovanie si môžete zarezervovať aj na tejto stránke.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Forrest Glamp
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa