Najlepší hostel Európy je na Slovensku: Hostia v ňom spia v kapsulách

2020-03-09 12:00:00 |   |    | 

Uplynulý víkend boli v ukrajinskom Kyjeve vyhlásení víťazi medzinárodnej súťaže Hospitality Awards. Prvé miesto za najlepší európsky hostel získal bratislavský CHORS.



Prvý art boutique hostel v Európe, ktorý ponúka ubytovanie v exkluzívnych kapsulách – tak sa prezentuje bratislavský CHORS, ktorý si cez víkend odniesol cenné víťazstvo. Asi by sme mali vysvetliť, čo takýto názov vlastne znamená. V prvom rade hostel sa od hotela líši tým, že ponúka zdieľané ubytovanie.

Namiesto samostatných izieb so všetkým zariadením ponúka miestnosti s jednoduchým vybavením a viacerými posteľami, kde neraz vedľa spávajú aj cudzí ľudia. Preto je tento typ ubytovania tiež lacnejší a vyhľadávajú ho predovšetkým mladí cestovatelia. Tí ocenia aj rušnejší spoločenský život, okrem izieb bývajú v hosteloch aj spoločné priestory (vrátane kuchyne či sociálnych zariadení).

Teraz si vysvetlime pojem „boutique“, ktorý sa obvykle spája s hotelmi. Znamená jednoducho to, že ubytovacie zariadenie je menšie, originálnejšie a osobnejšie. Nie je súčasťou veľkej hotelovej siete. Obvykle sa nachádza v centre mesta a návštevníkom ponúka predovšetkým lokálne produkty a služby. Slovíčko „art“, ktoré občas boutique hotely či hostely sprevádza, znamená „umenie“ a odkazuje na dekorácie interiéru.

V bratislavskom hosteli CHORS napríklad atmosféru dotvárajú unikátne a originálne obrazy významného slovenského maliara Mareka Ormandíka, ktoré vznikli špeciálne pre tento priestor. „Inšpiráciou mu bol slovanský boh slnka a mesiaca Chors. A samozrejme tiež pani Chorsová. Chorsovci v rajskej záhrade, na panovníckom tróne, či vedno cválajúc na tátošovi - to sú motívy, ktoré autor s nadsázkou stvárnil na trojmetrové plátna,“ píše sa na stránke hostela.

Hostel na bratislavskej Obchodnej ulici však uspel v prestížnej súťaži nielen vďaka dekoráciám, ale aj vybaveniu, skvelej polohe a predovšetkým originálnemu dizajnu. Zabudnite na neútulné izby preplnené poschodovými posteľami. CHORS ponúka "kapsulové" ubytovanie v industriálnom štýle, ktoré spája sociálny zážitok z ubytovania v hosteli a súčasne vytvára dokonalé súkromie.

V každej samostatnej bunke (boxe) majú hostia vlastný úložný priestor, elektrickú zásuvku aj osvetlenie, takže sa nemusia prispôsobovať ostatným. V CHORS-e ponúkajú štyri typy kapsúl (so šírkou 90, 120, 190 a 250 centimetrov) pre jedného až štyri osoby, čo určite ocenia partie kamarátov. Predstavitelia víťazného hostela upozornili, že na rozdiel od Slovenska, v zahraniční kapsulové ubytovanie spadá do hotelového segmentu.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / CHORS like a hotel

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa