Ďalšie ocenenia pre Slovensko. Bojnice a Spišský hrad si vydobyli svoje miesto medzi kvalitnými turistickými destináciami

2014-06-29 15:00:00 |   |    | 

Oblasť na východ od nášho hlavného mesta pomerne dlho čakala na medzinárodné turistické ocenenie. Prišlo teraz v podobe diváckeho výberu na portály TripAdvisor. Cestovatelia ohodnotili naše mestá a pamiatky ako mimoriadne zaujímavé, na čo môžeme byť náležite hrdí.



Celosvetovo známy turistický portál TripAdvisor udeľoval uplynulý týždeň ocenenia Travelers´Choice Award 2014, pričom medzi najlepšími sa umiestnili aj dve múzeá Slovenského národného múzea - Bojnický zámok a Spišský hrad. Obe, Slovákmi aj zahraničnými návštevníkmi často vyhľadávané múzeá získali 4,5 z 5 hviezdičiek. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) Silvia Turnerová. V kategórií slovenských Pamiatok sa v TOP 10 umiestnili len tri mimobratislavské lokality a medzi nimi aj Bojnický zámok, ktorý je sídlom SNM - Múzea Bojnice, a Spišský hrad, ktorý je súčasťou Spišského múzea SNM. Treťou mimobratislavskou lokalitou je Dóm sv. Alžbety v Košiciach, ktorý je najväčším kostolom na Slovensku a zároveň najvýchodnejšou gotickou katedrálou v Európe. Do výberu sa dostalo i viacero pamiatok v hlavnom meste, a to: Modrý kostolík, Hlavné námestie, Slavín, Stará radnica, hrad Devín, socha Čumila a Dóm sv. Martina. Certifikát dokonalosti, ktorý odzrkadľuje spokojnosť, skúsenosti a hodnotenia domácich a zahraničných návštevníkov udeľuje turistický portál TripAdvisor každoročne. Zverejnené sú na adrese http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Attractions-cLandmarks-g274922.

Turistický webový portál TripAdvisor má stránky v 41 krajinách sveta a poskytuje informácie o približne štyroch miliónoch ubytovacích a stravovacích kapacitách, ako aj o atrakciách. Navštevujú ho milióny záujemcov o cestovanie a poznávanie zaujímavých turistických miest na celom svete. Po ich návšteve zanechávajú na tomto portáli svoje poznatky, názory a odporúčania.

Zdroj: SITA

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa