Na Bratislavskom hrade pribudla oddychová zóna s ležadlami a wifi

2018-06-05 08:00:00 |   |    | 

V areáli Bratislavského hradu pribudli ležadlá, ľudia ich môžu využívať na oddych. Oddychová zóna bude cez leto prístupná od 9.00 h do 21.00 h. V areáli hradu, V Barokovej záhrade, je aj bezplatná wifi. Oznámili to predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a kancelár parlamentu Daniel Guspan.



 

"Spúšťame skúšobnú verziu rozmiestnenia ležadiel v zóne, kde si budú môcť ľudia ľahnúť, zapnúť si internet a cítiť sa dobre," povedal Danko s tým, že zóna bude pre ľudí bezplatná. Zdôraznil, že ide o skúšobný projekt. Ak sa osvedčí, kancelária počíta s ďalšími investíciami do neho.

Kancelár NR SR Guspan poukázal na to, že kanceláriu oddychová zóna v areáli hradu nestála nič. Ležadlá daroval Danko. "Pokračujeme v snahe etablovať Bratislavský hrad ako miesto kultúrneho vyžitia návštevníkov. Tiež miesto, kde si ľudia môžu oddýchnuť," doplnil. Pripomenul, že kancelária sa snaží z areálu robiť priestor aj kultúrneho vyžitia, konajú sa tam pravidelne rôzne festivaly.

Návštevnosť Bratislavského hradu podľa Guspana stúpa. Vlani presiahla 100.000 ľudí v múzeu a podľa kancelára hrad a jeho areál navštívi ročne niekoľko stoviek tisíc ľudí. "Blížime sa k pol miliónu," doplnil. Wifi je aktuálne už podľa Guspana bezplatne dostupná v Barokovej záhrade. Pokrytie by sa malo rozširovať.

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Martin Baumann
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa