Hačikó a jeho mesto: Objavte kontrasty Tokia

2017-01-09 12:00:01 |   |    | 

Japonsko a najmä jeho hlavné mesto Tokio sa prezentuje ako krajina neobmedzených možností. Pokrok sa tam ženie vpred míľovými krokmi a nové technológie menia svet závratnou rýchlosťou. Popritom tam však nájdete lokality, ktoré sú stále zasvätené starým hodnotám a voňajú „človečinou“. V meste kontrastov sa rozhodne nudiť nebudete.



 

Kráľovský palác

Budovy kráľovskej rodiny sú v meste rozdelené do niekoľkých častí. Nájdete medzi nimi aj moderné mrakodrapy, no panovníci trávia každý rok aspoň pár týždňov aj v historických častiach, napríklad v Kráľovskom paláci zo 17. storočia. Ten vznikol na pôde prvej mestskej pevnosti, vďaka čomu mu zostalo viacero obranných prvkov. Palác nie je voľne prístupný, môžete ho vidieť iba z vonku. No ak budete mať šťastie a budete v Tokiu 29. apríla alebo 2. januára, môžete si prezrieť aj časť interiérov. Záujem o prehliadky je veľký, treba preto prísť včas.

 

Senso-ji

K starej časti Tokia neodmysliteľne patria aj budhistické chrámy. Najznámejší a najväčší z nich sa nazýva Senso-ji a jeho história je negatívne poškvrnená kvôli obdobiu, keď patril pod nadvládu jednej z tunajších siekt. Pod správu štátu sa opätovne dostal až po skončení 2. svetovej vojny. V súčasnosti patrí k najnavštevovanejší pamiatkam mesta. Je otvorený denne a vstup doň je bezplatný.

 

Tókjó tawá

Ak vám je táto veža už na prvý pohľad viac ako dôverne známa, nemýlite sa. Ide skutočne o napodobeninu slávnej Eiffelovky, ktorá stojí v Paríži. Japonci však tú svoju natreli do národných farieb a pridali jej tak ďalší punc noblesy a originality. Tokio Tower je druhou najvyššou stavbou v meste a ponúka pochopiteľne jeden z najkrajších výhľadov.

 

Ginza

Piccadilly, Times Square alebo Champs Elysée v japonskom podaní môžete vidieť vo štvrti Ginza. Obľúbená nákupná časť vám však odprezentuje nakupovanie v ešte luxusnejšom prevedení. Mrakodrapy, exkluzívne butiky, obchody s bežným oblečením, kníhkupectvá, obuv, štýlové doplnky vás lákajú bezhlavo míňať. Keď vás potom unaví dlhé behanie po obchodoch, istotne si pochutnajte na skvelom sushi v tých najlepších sushi baroch v Japonsku.

 

Disneyland

Aj keď ste už niekedy nejaký Disneyland navštívili, v Tokiu si nenechajte ujsť príležitosť urobiť to znova. Dôvodom je, že každý zábavný park sa prispôsobuje danej lokalite vizuálom aj zábavnými atrakciami. V Japonsku majú silné slovo postavičky z rozprávky Lilo a Stitch a tešiť sa môžete aj na tie najmodernejšie kolotoče, ktoré poriadne preveria vašu odvahu. Tunajšie horské dráhy nesklamú žiadneho milovníka adrenalínu.

 

Ueno park

Jeden z najväčších mestských parkov v Japonsku má hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste ho mali navštíviť. Predovšetkým je najkrajšou oddychovou zónou v meste. Má veľa zelene, môžete si prezrieť tvorbu viacerých sochárov a keď milujete zvieratá, istotne vás poteší rozsiahla a moderná ZOO s viacerými prísne chránenými zvieratami. Najkrajší je na jar. Práve vtedy je plný rozkvitnutých čerešní, jeho chodníky sú husto posiate kvetmi a všetko okolo vás príjemne sladko vonia.

 

Socha psíka Hachika

Príbeh, ktorý po jeho sfilmovaní dojal celý svet a niektorých ľudí motivoval na cestu do Japonska, aby mohli vzdať hold jednému z najkrajších dôkazov psej vernosti. Hachiko (Hačikó) chodil vyprevádzať svojho pána každý deň ku stanici. Lenže starý profesor náhle zomrel a psík sa ho odvtedy nevedel dočkať. Napriek tomu chodil nasledujúcich deväť rokov stále na rovnaké miesto a márne dúfal, že svojho majiteľa uvidí znova. Po jeho smrti ho obyvatelia štvrti Shibuya pochovali pri hrobe profesora a neskôr mu na stanici postavili sochu, ktorá má byť nielen poctou tomuto výnimočnému zvieraťu, ale aj symbolom japonskej lojality.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, Flickr
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa