Romantika v Tatrách: Prežite oddychový výlet v najluxusnejšom hoteli Slovenska

2015-12-09 12:00:00 |   |    | 

Zima to je ideálne obdobie na trochu romantiky. Je zmesou pekných dní, kedy môžete vyraziť na výlet do prírody, a tých sychravých, kedy je najlepšie sa skryť vnútri a oddychovať napríklad v spa. Slovensko ponúka množstvo miest, kde si takýto výlet užijete, ale my sme zamierili za jednou z najluxusnejších alternatív. Strávili sme pár dní na Štrbskom plese v hoteli Kempinski.



 

Zima to je ideálne obdobie na trochu romantiky. Je zmesou pekných dní, kedy môžete vyraziť na výlet do prírody, a tých sychravých, kedy je najlepšie sa skryť vnútri a oddychovať napríklad v spa. Slovensko ponúka množstvo miest, kde si takýto výlet užijete, ale my sme zamierili za jednou z najluxusnejších alternatív. Strávili sme pár dní na Štrbskom plese v hoteli Kempinski.

 

Zobudiť sa, roztiahnuť závesy a pozrieť si priamo z postele Štrbské pleso. Tak presne takto si predstavujeme dokonalý romantický výlet. Otvoriť okno, nadýchať sa čerstvého vzduchu a ešte chvíľku si užiť vylihovanie v posteli. Aj tak môže vyzerať dovolenka v momente, keď sa rozhodnete, že niekedy sa oplatí si priplatiť a užiť si luxus, ktorý niektoré hotely poskytujú.

No keďže sa v našich Tatrách rozhodne neoplatí len vylihovať, najprv sa prejdeme po okolí, aby sme si relax užili o to viac.

 

Na koči

 

Prechádzka je úžasná vec, ale keď chcete skutočne romantický výlet, objednajte si výlet kočom. Sedenie na kožušine, dupot kopýt a rozprávanie kočiša Pavla Baláža vám vyčaria priam rozprávkovú atmosféru. Tú budú rušiť len okolití turisti, ktorým jazda kočiarom tiež príde zaujímavá, a tak si vás zvečnia do svojich mobilných telefónov a fotoaparátov.

Počas jazdy sa dozviete aj veľa z histórie. Viete kto mesto založil? Ako sa tu žilo? Prečo práve tento kút? Kam sa ďalej vybrať?

 

Turistika pre každého

 

Aj keď sme sa do Tatier vybrali za oddychom, nemohli sme vynechať aspoň malú túru. Vybrali sme si Popradské pleso, ktoré je neďaleko a zvládne ho každý. Začiatok cesty sa nachádza pri Heliose (dnes už len ruina bývalého liečebného domu) odkiaľ sa stúpa smerom hore. Z tunajšieho svahu je potom výhľad na športové stredisko FIS a okolie. Túra je to naozaj nenáročná, a preto dokonale zapadne do oddychového víkendu. Na Popradskom plese sa človek občerství a po návrate je pripravený na rozmaznávanie v spa.

 

Prečítajte si o ďalších trasách zo Štrbského plesa: Kam sa vybrať na jeseň v Tatrách? Zimná uzávera nezatvára všetky dvere

 

Zamilované dvojice by mali zájsť aj k Jazierkam lásky. Sú to dva pôvodné rybníky, ktoré si počas éry kúpeľníctva obľúbili páriky na prechádzky. Nachádzajú sa mimo hlavných trás, a preto je tu aj o niečo pokojnejšie. Popri cestičke sú inštalované lavičky a za pekného počasia si tu príjemne oddýchnete.

 

Za luxusným relaxom

 

A teraz k tomu hlavnému, prečo by človek prišiel práve sem. O výhodách pobytu na Štrbskom plese sa vedelo už dávno. Preto sa tu aj rozmáhalo kúpeľníctvo a takmer každá stavba má svoj pôvod v liečebnom dome. Tie času sú už preč, no o vaše telo sa tu ešte stále dobre postarajú. My sme sa nechali rozmaznávať v Grand Hoteli Kempinski.

Aj táto budova ležiaca priamo na brehu plesa patrila kedysi k liečebným domom. Presnejšie povedané tri budovy, keďže hotel pozostáva z troch prekrásnych a odlišných stavieb. Jánošík, KriváňHviezdoslav majú každý svoj štýl, no i tak sú si ako bratia. Keď sa po nich poprechádzate zistíte, že aj po rekonštrukcii si zachovali svoj tradičný ráz, hoci bol jemne prispôsobený modernej dobe a tomu, že tu sídli 5 hviezdičkový hotel.

A nie hocijaký, ale Kempinski - značka známa celému svetu. A s ňou prichádza aj jedna dôležitá záruka. Záruka kvality, čo sa nám jasne potvrdilo. Už od momentu keď do hotela vkročíte, zistíte, že váš zážitok bude o niečom inom ako pri bežných dovolenkách. Nie sú to len priestory, ale hlavne ľudia a tunajší personál, ktorý so všetkým pomôže. Ak teda chcete byť doslova rozmaznávaní, už len pre nich to tu stojí za to.

Oni sú súčasťou tých malých detailov, ktoré sa spoja do úchvatného zážitku. Medzi ďalšie patria napríklad „umelé červotoče“ pripomínajúce víchricu z roku 2004, alebo lienka na obraze. Nájdete ju?

My sme využili balíček služieb Tatranské spa rozmaznávanie a odovzdali sme sa do rúk odborníkov. Len tak relaxovať v prekrásnom bazéne, zohriať sa v saune a dať si lahodný horcový čaj (ozajstná lahôdka, ktorú môžeme len vrelo odporučiť), to by sme mohli každý deň a tu sa nám to splnilo. Oddýchli sme si ako nikdy a spolu s čerstvým vzduchom a prekrásnymi priestormi sme si vychutnali Tatry ako nikdy. Do pobytového balíčku patrili aj ošetrenia pleti, po ktorých sme sa cítili ako úplne nový človek. Tatranské bylinky sa nám jednoducho dostali úplne pod kožu, spolu s celým hotelom.

Ak by ste hľadali ďalšie výhody prečo sa so svojou polovičkou vybrať práve sem, mohli by sme pripomenúť, že sa tu konajú víkendové koncerty veľkých slovenských a českých hviezd a počas zimnej sezóny sa tu lyžuje (dokonca sa odtiaľto bezplatne dostanete na zjazdovku Solisko). Cez deň lyžovačka, poobede oddych v spa a večer pri dobrej hudbe. Aj to je jednou z výhod 5 hviezdičkových hotelov. Navyše, ak radi cestujete je takmer až povinnosťou aspoň raz za život vyskúšať niečo takéto. Potom zistíte, že sa tie 5 hviezdičkové v tradičných dovolenkových destináciách (Turecko, Grécko, Egypt...) s tunajším ani len nedajú porovnať. Navyše výhľad na naše prírodné a kultúrne bohatstvo priamo z bazéna, to je plus, ktoré v zahraničí nedostane.  

A ak by ste sa už aj nechceli v Kempinskom ubytovať, dôvody môžu byť hocaké, tak sa sem môžete prísť aspoň pozrieť. Tunajšie Spa je otvorené aj pre verejnosť (treba sa vopred objednať) a tí zamilovaní si tu môžu dopriať trochu romantiky. Napríklad na jednej z vežičiek, kde sa dá usporiadať súkromná večera len pre vás dvoch.

 

Späť na zem

 

Keďže sme na Slovensku, musíme sa taktiež pozrieť na druhú stránku mince. Nie, nebudeme hovoriť o negatívach (ak vôbec nejaké sú), ale skôr o cene. Slovenskí zákazníci sa totiž veľmi často orientujú podľa ceny a pri Kempinskom sa im ani netreba čudovať. Je samozrejmé, že nepôjde o najlacnejšiu dovolenku, no i tak keď si to prerátate, nevyjde to pridraho. Kempinski ponúka viacero balíčkov za zvýhodnené ceny. Zimná ponuka na lyžovačku zahŕňa izbu, raňajky, jednu večeru, skipas a vstup do spa centra. Keď si to prerátame, tak nás po odrátaní skipasu vyjde izba (najlacnejšia) na noc a osobu približne 80 eur. Na 5 hviezdičiek to naozaj nie je priveľa, takže ak chcete s vašou láskou prežiť nevšedné oddychové dni v Tatrách vyskúšajte to takto. Priamo na plese v pokoji a noblese.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa