Slovensko ako na dlani: Jedinečný Park miniatúr v Podolí

2016-05-05 00:00:00 |   |    | 

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí by chceli všetko vidieť a zažiť, no nezostáva im na to dosť času? Potom ste tu správne, v Parku miniatúr v Podolí spoznáte na jednom mieste viac ako 50 historických stavieb Slovenska.



 

Park miniatúr v Podolí vznikol už v roku 2013, odvtedy ponúka  malým aj veľkým návštevníkom jedinečnú príležitosť spoznať naše hrady, zámky či kostolíky. Prvým modelom bol záhorský hrad Branč, po ňom nasledoval Holíčsky zámok a v rýchlom slede aj ďalšie exponáty. V závere sezóny 2015 ich bolo 56, všetky v mierke 1:50 (hrady) a 1:25 (kostolíky a iné drobné objekty).

Od roku 2013 je v Parku miniatúr aj samostatná exhibícia stavieb z čias pôsobenia Cyrila a Metoda na Slovensku, jedna časť je venovaná hradom Alžbety Bátoriovej a jej manžela Ladislava Nádaždyho. K novším prírastkom patrí model hradu Šomoška, ktorého súčasťou bude aj unikátny Kamenný čadičový vodopád, začaté sú aj prípravy podkladov k Bojnickému zámku a Trenčianskemu hradu.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na expozíciu, v ktorej spoznajú rodné domy významných slovenských osobností. Príďte sa pozrieť, kde sa narodil Hviezdoslav, Kukučín, Dobšinský či Štúr s Dubčekom.

 

TIPY & TRIKY

 

DOPRAVA

Park miniatúr je ľahko dostupný, nájdete ho neďaleko diaľnice spájajúcej Bratislavu so Žilinou.  Najlepšie je odbočiť pri Hornej Strede, od ktorej je to do Podolia len asi 9 kilometrov. Park miniatúr nájdete vedľa miestnej školy.

 

OTVÁRACIE HODINY

Apríl – október: denne okrem pondelka od 9:00 do 17:00 hod.

Júl – august: denne okrem pondelka od 9:00 do 19:00 hod.

 

VSTUPNÉ

Dospelí: 4,- €

Školáci, dôchodcovia, ZŤP: 3,- €

Deti do 6 rokov: zdarma

Rodinná vstupenka (2 dospelí + 2 deti): 12,- €

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa