Donovalkovo: V horskom stredisku otvorili hlavné mesto detí

2017-07-26 12:00:00 |   |    | 

Horské stredisko Donovaly má novú atrakciu, ktorou je minimestečko Donovalkovo - hlavné mesto detí. Interaktívny areál pre rodiny víta deti od dvoch rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Minisvet otvoril svoje brány len začiatkom júla a je otvorený denne od 10.00 do 18.00 h.



 

Donovalkovo tvorí 17 domčekov, ktoré sú reálnou zmenšeninou skutočných domov a mesta, všetko je v nich prispôsobené presne na mieru malých objaviteľov.

Podľa občianskeho združenia Donovalkovo, deti si u nich môžu vyskúšať rôzne povolania, napríklad "stať sa nebojácnym hasičom, ktorý zažehná každú pohromu, šikovným bankárom, ktorý zráta všetky úspory či odhodlaným lekárom, ktorý vylieči tisíc a jednu chorobu".

Aké by to bolo mestečko bez zvieratiek a preto má Donovalkovo vlastnú minifarmu, kde nájdete zajačiky, kozičku, ale aj netradičné zvieratká – lamy Alpaky alebo koníka, ktorý je v dospelom veku menší ako poník. Všetky zvieratká sú prístupné deťom a môžu ich pod vedením animátorov kŕmiť a starať sa o ne.

Dominantou mestečka je aj dopravné ihrisko, kde sa najmenší na elektrických autách naučia "šoférovať" podľa ozajstných pravidiel cestnej premávky a dokonca získajú svoj prvý vodičský preukaz. Pripravený je pre ne tiež pretekársky okruh.

Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a pre dokonalý zážitok z minimesta tam ponúkajú deťom autentické kostýmy.

Mestečko je otvorené denne od júla do septembra (vrátane víkendov a sviatkov). Vstupné je 9 eur (3 - 99 rokov) a zahŕňa celodenný vstup, rôzne programy (vodičský preukaz, farmársky preukaz), vstup do minizoo, malovanie na tvár, ako aj používanie bicyklov, kolobežiek a odrážadiel. Požičanie autíčka a kostýmu je spoplatnené samostatne.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Donovalkovo
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.5/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa