7 najlepších golfových rezortov Slovenska: Aktívna dovolenka v náručí prírody

2018-09-24 14:50:00 |   |    | 

Slovenskí golfisti už dávno nie sú odkázaní len na ihriská v zahraničí. Aj v našich končinách sa v obklopení nádhernej prírody nachádza viacero špičkových stredísk, kde si môžete vychutnať dovolenku alebo predĺžený víkend v spojení s týmto obľúbeným športom. Toto sú tie najvyhľadávanejšie.



 

Black Stork, Tatranská Lomnica

Golfisti sa pod Tatrami združujú od konca deväťdesiatych rokov minulého storočia. Ich voľba bola viac ako jasná - toto nádherné prostredie si priam žiadalo vynikajúce golfové ihrisko, kde sa dá aktívne oddychovať v náručí prírody. Ak sa rozhodnete stráviť tam čas v 27-jamkovom areáli, môžete sa tešiť hlavne na úžasné výhľady na Vysoké Tatry. Táto dovolenka sa dá navyše spojiť s aktívnym oddychom v kopcoch, môžete si zájsť aj na Spiš a spoznať kultúrne pamiatky a pokiaľ budete mať chuť na oddych, vyskúšajte niektorý z wellness hotelov. Jeden z nich sa nachádza priamo pri golfovom ihrisku.

 

Golf & Country Club, Piešťany

Náročná klientela, ktorá sa už roky združuje v Piešťanoch, si časom vyžiadala samostatné golfové ihrisko. Málokto však vie, že jedno sa tam nachádzalo už v období pred 1. svetovou vojnou. Keďže však neskôr nebolo renovované, museli tento golfový klub zrušiť a po mnohých rokoch vybudovať všetko nanovo. Piešťanské ihrisko je nenáročnejšie, má len 9 jamiek, ale opäť sa nachádza v nádhernom prostredí tunajšieho parku. Navyše tento výlet môžete perfektne spojiť s návštevou tunajších kúpeľov.

 

Penati Golf Resort, Senica

Slovensko sa môže popýšiť aj jedným z najkvalitnejších golfových rezortov v strednej Európe. Ten vznikol v unikátnej lokalite, kde jeho projektanti využili jedinečné prírodnépodmienky. Práve na tomto území sa uprostred borovicového lesa nachádzajú piesočné duny, kde vzniklo 18-jamkové luxusné ihrisko s najdlhšou 716 metrov dlhou jamkou v Európe. Golf v tejto oblasti môžete najmä v jesennom období spojiť s vínnou cestou. V okolí ihriska vyrástlo malé rekreačné stredisko, kde môžete nájsť blízke a pohodlné ubytovanie.

 

Gray a Little Bear, Tále

Zabudnúť nemožno ani na legendárne Tále. Tam sa postupne vybudovali až dve golfové ihriská. To menšie má 9 jamiek a je určené pre začiatočníkov alebo nenáročných golfistov. Známejší 18-jamkový green bol prvým profesionálnym ihriskom u nás. Nachádza sa v unikátnych podmienkach, ktoré pripomínajú mimoriadne kvalitné ihriská v Škótsku. Vo voľnom čase by ste sa určite mali prejsť úžasnou Muránskou planinou a pozrieť si aj Muránsky hrad. Môžete si urobiť taktiež túru v Nízkych Tatrách alebo navštíviť lesnícky skanzen vo Vydrove.

 

Alpinka, Košice

Východné Slovensko sa môže pochváliť 9-jamkovým ihriskom, ktoré sa nachádza v krásnom parku pri Košiciach. Pokojná zóna prináša dokonalú oázu nielen pre golfistov, ale aj pre ich rodiny. Súčasťou golfového rezortu je totiž časť venovaná pre deti. Symbolom tohto rezortu je veľká drevená socha anjela, ktorý chráni celé golfové ihrisko. Túto dovolenku môžete spojiť s návštevou samotných Košíc. Odporúčame navštíviť nielen Dóm sv. Alžbety s krásnou vyhliadkou, ale taktiež Univerzitný kostol s nádhernou interiérovou výzdobou.

 

Black River, Bernolákovo

Tento rezort je veľmi obľúbený medzi golfovou smotánkou. Nachádza sa v blízkosti Bratislavy, predstavuje teda skvelú voľbu pre krátky výlet za hranice hlavného mesta. Tento golfový rezort združuje aj ďalšie tri ihriská na Záhorí a v okolí hlavného mesta, čiže dokopy ponúka až 55 greenov pre skúsených golfistov. Priamo v Bernolákove sa môžete tešiť na krásne prostredie v spojení s veľkým parkom a kaštieľom. Pokiaľ by ste sa kvôli golfu vybrali do týchto končín na dlhší výlet, skombinujte ho s návštevou Bratislavy a jej dôležitých pamiatok, prípadne môžete zájsť do Rakúska do Kitsee, Hainburgu alebo Viedne.

 

Golf Park Rajec, Rajec

Tromfom tohto rozsiahleho golfového klubu je opäť úžasná príroda v jeho okolí. Mimoriadne kvalitné trávniky ponúkajú skvelý športový zážitok pre skúsených hráčov, súčasťou rezortu je však aj golfová škola pre amatérov. Aktívnu dovolenku môžete v tomto prípade spojiť s oddychom v blízkych Rajeckých Tepliciach s nádhernou antickou atmosférou a pozrieť sa môžete aj do Žiliny, kde v Budatínskom zámku často organizujú zaujímavé podujatia.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa