Leto na Liptove: Nová sezóna sa bude niesť v znamení rozprávok

2018-06-22 08:00:00 |   |    | 

Letná sezóna na Liptove odštartovala už aj oficiálne. Láka na novinky i osvedčené atrakcie. Najviac noviniek pripravili akvaparky a kúpele. Do sezóny región vstupuje s novým hotelom aj novými atrakciami zameranými najmä na rodiny s deťmi, turistov a cyklistov. Hlavným motívom aktuálneho leta je rozprávka.



Letná sezóna na Liptove odštartovala už aj oficiálne, najviac noviniek, ktoré predstavili zástupcovia regiónu v piatok na tlačovej konferencii v Kúpeľoch Lúčky, pripravili tamojšie akvaparky a kúpele. Do sezóny však región vstupuje aj s novým hotelom a atrakciami zameranými najmä na rodiny s deťmi, turistov a cyklistov. „Vďaka Liptov Region Card majú aj toto leto turisti bezplatné poistenie záchrany v horách a možnosť ušetriť až do 50 percent na 66 rôznych atrakciách a službách po celom regióne,“ uviedol predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.

Hlavným motívom aktuálneho leta je rozprávka, Liptáci totiž spustili nový projekt pre rodiny s deťmi Liptoviedky. Vďaka nemu návštevníci spoznajú región hravou, rozprávkovou formou a odnesú si domov kolekciu originálnych liptovských rozprávok. Liptov podľa Blcháča dlhodobo patrí k regiónom s najvyššou návštevnosťou aj najvyšším tempom rastu. Medziročne tam zaznamenali rast návštevnosti o 6,59 percenta a prenocovania vzrástli o 4,5 percenta na viac ako 1,6 milióna. Vedenie OOCR verí, že región stále nedosiahol svoj strop a stále v ňom niečo nové pribúda.

Ťažiskovými klientmi sú pre nás v lete rodiny s deťmi, ktoré si užijú viaceré novinky, či už nové tobogany, oživený historický vláčik, Medvediu cestu, expozíciu LEGO, rozprávkovú rodinnú hru Liptoviedky či atraktívne podujatia počas celého leta," vymenovala PR manažérka OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová.

Nová rodinná hra Liptoviedky spája všetky rozprávkové príbehy v regióne a motivuje rodiny k návšteve jeho top atrakcií. Spoznajú tak Jasnú, Medvediu cestu, Čutkovskú dolinu, Východnú i Liptovský Mikuláš, či Liptovskú Sielnicu i Bešeňovú a ďalšie miesta. „Jedenástku našich originálnych liptovských rozprávok uzatvára rozprávka o Maťkovi a Kubkovi z Lúčok. Námety na príbehy z Liptova dal do finálnej podoby Daniel Hevier,“ upozornila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková. Deti dostanú pre lepšiu orientáciu po regióne aj mapu, kde nájdu okrem všetkých atrakcií aj vyznačené jednotlivé rozprávkové miesta.

Ďalšou z noviniek pred letnou sezónou je aj nový kúpeľný hotel v Kúpeľoch Lúčky, v ktorom pripravili aj stálu expozíciu fotografií ľudových remesiel približujúcich tradície a remeslá z Liptova a Oravy. „O tom, že Liptov je skutočne rozprávkový, presvedčí návštevníkov regiónu aj nové podujatie Za 7 horami od 5. do 7. júla v Liptovskom Jáne,“ doplnila Šarafínová s tým, že návštevníci sa môžu počas leta tešiť aj na viacero akcií, ako napr. Liptovfest, Street Music Night či Dračie noci na Chopku a obľúbené podujatie Drevené kráľovstvo na Strachanovke. Významnou atrakciou týchto prázdnin bude podľa nej aj pravidelná prevádzka historického vláčika Korýtko z Ružomberka na začiatok CykloKorytničky.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Erika Ďurčová
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa