Zrekonštruovaný kaštieľ v Modre otvoril brány pre verejnosť

2022-10-10 06:00:00 |   |    | 

Konečne sme sa dočkali. Donedávna schátraný kaštieľ v Modre, národná kultúrna pamiatka, otvoril v sobotu po komplexnej rekonštrukcii svoje brány verejnosti.



 

V rámci obnovy bola opravená strecha, okná i historická fasáda. Rekonštrukciou prešli aj vnútorné priestory, ktoré budú slúžiť na kultúrne i vzdelávacie aktivity. Sú bezbariérové, pričom každá miestnosť bude mať iné zameranie, čím kraj podporí aj tradičné remeslá, lokálne produkty i gastronómiu. Do konca roka by mala byť zároveň dokončená kompletná revitalizácia záhrady.

V kaštieli má vzniknúť kultúrno-kreatívne centrum pre vinárov, vinohradníkov, umelcov, žiakov, keramikárov, neziskové organizácie, ale i laickú a odbornú verejnosť. Zázemie nájdu malé javiskové formy, rôzne výstavy a podujatia, chýbať nebude ani vináreň s vlastnou pivnicou a vinotékou.

Dôležitou súčasťou projektu je vytvorenie digitálno-dokumentačného centra so študovňou, takže digitalizáciou by sa malo zachovať kultúrne bohatstvo Malokarpatska a prihraničného rakúskeho regiónu Weinviertel.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa