Odvrátená tvár turizmu: Zvieratá v Egypte sú vystavené strašnej krutosti (VIDEO)

2019-05-03 12:00:00 |   |    | 

Ochrancovia zvierat odsúdili závažné prípady týrania koní a tiav, ku ktorým dochádza v Egypte na miestach vyhľadávaných turistami. Zvieratá slúžiace na vozenie turistov napríklad pri pyramídach v Gíze alebo v Luxore majitelia nútia k tejto činnosti krutým bitím alebo bičovaním, uviedla v utorok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na zistenia neziskovej organizácie PETA.



Kone a ťavy musia podľa nej čakať v horúčave bez vody alebo potravy a pracovať aj vtedy, keď sú úplne vyčerpané. Organizácia preto vyzýva návštevníkov Egypta, aby služby tohto druhu nevyužívali a nepodporovali "extrémne zneužívanie".

Egyptská Spoločnosť na ochranu práv zvierat poukázala aj na prípady týrania na ťavom trhu Birkáš blízko pyramíd v Gíze. Predsedníčka tejto organizácie povedala v utorok pre DPA, že kone pri samotných pyramídach sú nútené voziť ľudí celých 24 hodín, pričom vládne orgány nevykonávajú nijaké kontroly. "Takéto správanie odháňa dovolenkárov," konštatovala.

Videozáznam zverejnený organizáciou PETA okrem iného zachytáva kolaps koňa ťahajúceho koč s turistom. Prítomný muž následne zviera ležiace na zemi brutálne bije.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: SITA/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa