Úžasné: More okolo Thajska zaplnili pre úbytok turistov vzácne druhy živočíchov

2020-05-04 08:00:00 |   |    | 

More okolo Thajska zaplnili v poslednom období ryby a vzácne druhy morských živočíchov, ktoré sa v dôsledku prítomnosti turistov zväčša zdržiavajú ďalej od pevniny. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na thajské ministerstvo národných parkov, ochrany divej zvery a rastlín.



 

Ministerstvo informovalo na Facebooku o "viditeľnom náraste počtu živočíchov na korálových útesoch". "Obhliadka ukázala, že odkedy sme park pred mesiacom (pre koronavírusovú pandémiu) zavreli, počet rýb očividne vzrástol," píše sa v príspevku. "Napríklad ploskozubce, ktoré sme zvyčajne videli v skupinách piatich až šiestich rýb, teraz plávajú v skupinách 15-20."

Ministerstvo takisto uviedlo, že korálové útesy v národnom parku Hát Vonkón v provincii Pračuap Kchírí Kchan nevykazujú nové známky poškodenia.

Prírodovedci takisto hlásia na dennej báze z blízkosti ostrova Ko Libong v južnom Thajsku výskyt vzácnych dugongov morských, často v skupinách piatich až šiestich. Dugongy sú morské cicavce, ktoré sú podľa Medzinárodného zväzu ochrany prírody (IUCN) ohrozeným druhom.

Thajsko v dôsledku koronavírusovej pandémie uzavrelo všetky národné parky, obchodné centrá i väčšinu obchodov a verejných miest. Vláda vyhlásila 26. marca núdzový stav, ktorý bude trvať najmenej do konca apríla.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images a SITA/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa