Nemecko je známe nádhernou prírodou: Toto sú tie najkrajšie miesta

2020-07-26 00:00:00 |   |    | 

Zaujímavá história, ale aj moderné interaktívne múzeá či atrakcie. Nemecko pridáva k týmto tromfom do hry ešte ďalšiu silnú kartu, ktorou je tunajšia príroda. Úžasné lokality nenájdete iba v Alpách, ale aj v ostatných regiónoch tejto krajiny. Prinášame vám niekoľko tipov na zaujímavé miesta, ktoré môžete navštíviť už počas najbližšieho výletu.



 

Kamenný most Bastei

Táto prírodná atrakcia sa nachádza pri hraniciach s Českom. Kamenný most Bastei je pýchou Saského Švajčiarska. Pôvodne sa na tomto mieste nachádzali vysoké vyhliadkové skaly, ktoré chceli sprístupniť turistom. Keďže terén nebol dobrý a pre amatérskych dovolenkárov pripadali v úvahu iba dve vedľajšie vyhliadky, rozhodli sa vybudovať kamenný most, ktorý by najlepšie zapadol do tunajšieho prostredia. Ten vytvorili v roku 1826, vďaka čomu ľuďom sprístupnili cestičku k najkrajším častiam vysokých skál. Ak budete unavení z prechádzky, späť na parkovisko sa môžete vybrať v koči s konským záprahom.

 

Údolie rieky Rýn

Pokiaľ nie ste fanúšikom hôr, ale skôr rovinatejších regiónov v okolí riek, vyberte sa do údolia Rýnu. Na výber máte z niekoľkých typov dovoleniek. Ak milujete plavby, môžete ísť na dlhšiu cestu na lodi s viacerými zastávkami v rôznych významných mestách. Ak vám chutí vínko, v tom prípade zájdite do miestnych viníc, odkiaľ si s pohárom vína môžete vychutnať západ slnka nad riekou. Pri Rýne taktiež nájdete viacero krásnych historických mestečiek ako napríklad Rüdesheim nad Rýnom alebo rozprávkovo pôsobiaci Eltville. No a ak si trúfnete na dlhšiu cestu popri celom pobreží, navštíviť môžete napríklad mestá Mainz alebo Kolín nad Rýnom.

 

Jazero Blautopf

Nádherné jazero Blautopf je známe priezračne čistou vodou krásneho modrého odtieňa, ktorá odráža historické budovy v jeho okolí. Podľa jednej legendy získalo svoje sfarbenie vďaka tomu, že do neho každý deň liali veľký sud modrého atramentu. Druhý príbeh hovorí o večne smutnej morskej panne, ktorá vždy porodila mŕtve dieťa. Kvôli tomu ju jej manžel pripútal pri brehu, namočil do vody a až keď sa na tomto mieste päťkrát zasmiala, dokázala priviesť na svet svojho prvého potomka. Potom ako poďakovanie zafarbila jazero na modro. V skutočnosti za toto jedinečné sfarbenie Blautopf vďačí okolitým podzemným jaskyniam, ktoré dodávajú vode takýto odtieň.

 

Rujana

Pokiaľ patríte medzi vášnivých cyklistov, mali by ste sa vybrať na Rujanu. Tento ostrov na severe Nemecka je úzko spätý so Slovanmi, ktorí tam pred mnohými rokmi našli svoj domov. Vďaka tomu sa počas vašich potuliek nestretnete iba s nádhernou prírodou, ale aj s mnohými historickými zaujímavosťami. Ostrov má krásne pobrežné oblasti, ktoré sa vyznačujú vysokými bielymi útesmi so stromami a jemnými bielymi plážami. Kúpanie je počas leta veľmi príjemné, pretože vás počas horúcich dní ochladzuje jemný vánok. Môžete sa taktiež vybrať na výlet na okolité ostrovy, ktoré sú rozlohou menšie a môžete ich preskúmať pešo alebo na bicykli.

 

Königssee

Táto nádhera je hneď za hranicami s Rakúskom, pri návšteve Königssee preto môžete navštíviť aj blízky Salzburg a jeho nádherné okolie. Jazero sa nachádza v obklopení hôr a organizujú na ňom plavby na starých lodiach, ktoré vás prevezú do jeho odľahlejších končín. Odtiaľ môžete ísť na vychádzku po niektorom z turistických chodníkov alebo si oddýchnite v miestnom hostinci a pozrite historický kostolík. Priamo nad jazerom sa nachádza Hitlerovo dovolenkové sídlo, ktoré sa nazýva Orlie hniezdo. Odtiaľ budete mať najlepší výhľad na Königsee a zistíte tiež zaujímavosti zo súkromného života tohto diktátora.

 

Čierny les

Jednou z najnavštevovanejších prírodných oblastí je Čierny les. Svoje pomenovanie dostal podľa rôznych legiend, ktoré sa spájajú s touto lokalitou. V minulosti tam údajne žili víly a iné mýtické bytosti, ktoré strašili ľudí. V súčasnosti je známy vďaka množstvu cyklistických trás, ktoré môžete kombinovať s túrami v okolí. Nachádza sa tam tiež známa vyhliadková veža v tvare dreveného vajca, z ktorej uvidíte celú túto oblasť. V týchto miestach nájdete aj pôvodný prales, v ktorom sa podarilo uchovať viacero vzácnych stromov a rastlín.

 

Vodopády Triberg

Čierny les sa môže pochváliť aj najvyššími vodopádmi v krajine. Nachádzajú sa na vyše 100 metrov vysokom brale, ponad ktoré prechádza drevený most. Vďaka nemu si môžete obzrieť mohutnosť Tribergu a jeho jedinečnú krásu. Na jar a v období dažďov má najviac vody a nádherne vynikne oproti celému okoliu. V zime zase jeho voda zamŕza a vytvára efekt ľadovej ligotavej steny. K vodopádu vedie jednoduchý turistický chodník, ktorý zvládnu aj menej zdatní turisti.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa