Rybár takmer zahodil sieť s úlovkami späť do oceánu: Vydesila ho ryba s ľudskou tvárou

2020-11-04 08:01:00 |   |    | 

Hlbiny oceánu obýva mnoho neobvyklých tvorov - medúzy, chobotnice aj veľmi čudné ryby. Takú vylovili minulý týždeň neďaleko jedného z neobývaných ostrovov v thajskej provincii Krabi. Keď sa jej rybár pozrel do tváre, takmer hodil celú sieť späť do mora.



 

Zvláštneho tvora našiel začiatkom týždňa vo svojej pasci na kraby v Andamanskom mori 33-ročný rybár Prasert Shookul. Neznáma ryba mala neobvykle krátke telo, merala 42 centimetrov a vážila 2,7 kilogramu. Nemala zuby, zato jej však nechýbali veľké pery a vyvalené oči, akoby patriace „škaredému zamračenému človeku,“ vyjadril sa rybár.

Toho čudesný tvor nesmierne vydesil. „Takmer som všetko hodil späť do mora, keď som uvidel tú strašidelnú rybu,“ vyjadril sa o svojom neobvyklom úlovku z Andamanského mora. Oči ryby naňho zazerali, akoby boli ľudské a ústa vyzerali, že sa hnevá.

Nuž radosť z chytenia zrejme ryba nemala, veď už počas cesty k brehu zahynula. Na tanier však nakoniec neputovala. „Nikto v našej dedine, ani tí najstarší, nevedeli povedať, čo je to za tvora. Neodvážil som sa ho uvariť pre mňa ani nikoho iného. Bol naozaj čudný,“ uzavrel rybár.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa