Vrchol neľudskosti: V Číne otvorili hotel so živými medveďmi

2021-03-17 08:01:00 |   |    | 

Čínske mesto Harbin po celom svete preslávil najväčší medzinárodný festival sôch z ľadu a snehu. Teraz sa však o ňom hovorí v menej príjemných súvislostiach. V piatok tam totiž otvorili hotel, nad ktorým všetci milovníci zvierat neveriacky krútia hlavou.



 

Hotel, o ktorom hovorí celý svet, je súčasťou tematického parku Harbin Polarland v hlavnom meste provincie Hejlongijang na severovýchode Číny. Hoci ho otvorili len pred pár dňami, už teraz sa teší veľkému záujmu zvedavcov. Zároveň však čelí obrovskej kritike, pričom dôvod je v oboch prípadoch rovnaký – dvojica ľadových medveďov, ktorú môžu hostia nepretržite pozorovať zo spoločných hotelových priestorov aj izieb. „Či už jete, hráte sa alebo spíte, ľadové medvede vám budú stále robiť spoločnosť,“ uviedol na sociálnej sieti Polarland.

Hotel ponúka ubytovanie v 21 izbách a jedna noc stojí od 1,888 do 2,288 čínskych jüanov (243 až 295 eur). Aj napriek veľmi vysokej cene je podľa hovorkyne Harbin Polarlandu Yang Liuovej o izby obrovský záujem a hotel je plne rezervovaný, informuje o tom agentúra Reuters. O empatii hostí však možno pochybovať, ľadové medvede sa im totiž predvádzajú vo veľmi nevhodných podmienkach.

Upozornili na to už aj environmentálne organizácie. „Ľadové medvede patria za Polárny kruh, nie do zoologických záhrad alebo presklených búdok v akváriách – a určite nie do hotelov,“ povedal pre agentúru Reuters Jason Baker, viceprezident organizácie Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA). Doplnil tiež, že ľadové medvede sú v prírode aktívne až 18 hodín denne a bežne sa túlajú po svojich teritóriách, rozprestierajúcich sa na tisíckach míľ.

Hovorkyňa Harbin Polarlandu v tejto súvislosti vyhlásila, že výbeh, ktorý vidia hoteloví hostia, je len jednou časťou obydlia ľadových medveďov a že zvieratá môžu vyjsť von, pokiaľ to teplota a kvalita vzduchu povolia. Ochranárom to však určite nestačí a ľudí vyzývajú, aby nepodporovali zariadenia, zarábajúce na utrpení zvierat. Väčšine pritom stačí pohľad na fotografie či video. Neveľký priestor s umelým ľadom a falošnými skalami, neprirodzené osvetlenie, blesky fotoaparátov – to si žiaden živý tvor nezaslúži.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa