Neuveriteľný zázrak: Hroch prehltol malého chlapca, podarilo sa ho zachrániť!

2022-12-16 16:00:00 |   |    | 

Biblický príbeh o Jonášovi a veľrybe pripomína správa z africkej Ugandy. Malého chlapca tam vcelku prehltol hroch, ktorý patrí medzi najnebezpečnejšie zvieratá na svete. Tentoraz však našťastie k tragédii nedošlo – obrovský vodný cicavec dieťa zaživa vypľul, a tak mala mimoriadne nebezpečná situácia napokon šťastný koniec.



 

Dvojročný chlapec Paul Iga sa znova narodil. Keď sa hral neďaleko svojho domova asi 800 metrov od brehov Edwardovho jazera na západe Ugandy, schmatol ho do papule obrovský hroch a snažil sa ho prehltnúť. Našťastie celú situáciu zaregistroval miestny muž, ktorý na zviera začal hádzať kamene. Vystrašený hroch chlapca následne pustil a začal sa vracať späť k jazeru. "Ide o prvý podobný incident, keď hroch napadol malé dieťa," uviedla ugandská polícia vo vyhlásení. Spresnila tiež, že zviera chlapca schmatlo za hlavu a prehltlo hornú polovicu jeho tela. „Len vďaka statočnosti Chrispasa Bagonzu, ktorý bol neďaleko, sa podarilo obeť zachrániť.

 

The territorial police in Katwe – Kabatoro, in Kasese, registered an incident of a hippo attack, after it grabbed a two...

Posted by Uganda Police Force on Monday, December 12, 2022

 

Chlapca urýchlene odviezli do nemocnice v neďalekom meste Bwera na hranici s Kongom, kde mu ošetrili zranenia. Ako preventívne opatrenie dostal vakcínu proti besnote a potom bol prepustený späť k rodičom. Polícia však varovala domácich obyvateľov, aby boli ostražití. „Divoké zvieratá inštinktívne vnímajú ľudí ako hrozbu a akákoľvek interakcia môže spôsobiť, že sa budú správať zvláštne alebo agresívne,“ uviedli úrady.

Hoci sú hrochy bylinožravce, patria k najnebezpečnejším zvieratám na svete. Najmä v prípade, že sa cítia ohrozené (napríklad ak niekto stojí medzi nimi a vodnou plochou, ktorú obývajú), dokážu byť veľmi agresívne. Predpokladá sa, že ročne v Afrike dohryzú na smrť minimálne 500 ľudí. Pravdepodobnosť prežitia ich útoku je len v rozmedzí 23 až 71 percent, cituje denník Telegraph vedecký časopis Oxford Medical Case Reports. „Hroch dokáže rozpoliť ľudské telo jediným uhryznutím,“ uvádza štúdia.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa