Bambusový les na okraji Kjóto je pastvou pre oči: Prírodný unikát využívali aj na terapie

2023-03-10 12:00:00 |   |    | 

Na okraji mesta Kjóto sa nachádza prírodná oblasť, ktorej súčasťou je aj jeden zaujímavý les. Ten je vytvorený iba z bambusov, ktoré už dnes dosahujú úctyhodnú výšku. Pomedzi ne vedie chodníček, ktorý vám ponúka jednu z najnezvyčajnejších prechádzok. Na chvíľku budete mať pocit, ako keby ste sa ocitli v tajomnom rozprávkovom lese.



 

Kilometrová prechádzka unikátnym lesom

Bambusový les Sagano už dnes patrí medzi hlavné atrakcie Japonska. Ľudia si prichádzajú pozrieť jedinečnú prírodnú zaujímavosť, ktorá sa rozprestiera na ploche 16 km2. Stromy vytvárajú tajomné miesto, pomedzi ktoré prechádza jediný chodník. Ten vedie naprieč celým lesom a dlhý je takmer jeden kilometer. Prechádzka ním teda nie je náročná a vy si odnesiete krásny zážitok. I kvôli tomu sa teší tak veľkej obľube medzi turistami. Jednoducho sa tam dostanete aj z Kjóta. Z centra mesta tam ide vlak, od ktorého vás čaká príjemná prechádzka touto peknou oblasťou. Pri objednaní miestnych tour často domáci spájajú návštevu lesa s neďalekým Parkom opíc.

 

Najvyššie bambusy siahajú do 40 metrov

V oblasti okolo Kjóta je štandardne vysoká vlhkosť. Vďaka tomu sa tam darí rôznym rastlinám a drevinám. Takéto klimatické podmienky veľmi prajú aj bambusom. Počas horúcich mesiacov dokážu mladšie kusy v priebehu pár dní vyrásť až jeden meter, preto mohlo vzniknúť tak unikátne miesto. Najvyššie bambusy tam dosahujú až 40 metrov a keďže rastú husto vedľa seba, na chodník dopadá len minimum lúčov. V lete tam je teda príjemný chládok a počas nocí sa vám zase cez úzky pás pomedzi stromy naskytne pohľad na hviezdnu oblohu. Všetko to budú zážitky, na ktoré tak skoro nezabudnete. Počas zimy je v lese veľmi chladno, preto by ste si na prechádzku mali vziať teplé oblečenie. Aj v tomto období majú bambusové stromy obklopené snehom osobité čaro.

 

100 zvukov Japonska

Keď zafúka v Bambusovom lese Sagano vietor, príroda vám zahrá tú najkrajšiu symfóniu. Lístky na bambusových stromoch, ale aj samotné dreviny vytvárajú jedinečný zvuk, ktorý je hotovým pohladením pre dušu. Kedysi sa preto  návšteva lesa odporúčala v rámci meditačnej terapie. Šum v kombinácii s absolútnym tichom v okolí dokázal upokojiť a zbaviť stresu a čistý vzduch navyše pomáha prečistiť dýchacie cesty. V súčasnosti je už situácia trochu iná. Keďže je Bambusový les tak populárny medzi turistami, neustále je tam veľa ľudí. Musíte si teda privstať a mať šťastie na to, aby ste zažili takúto pokojnú atmosféru. Japonsko má jeden špeciálny projekt, ktorý združuje zaujímavosti typické pre ich krajinu. Zameriava sa na zvuky, ktoré vám majú pripomenúť vašu dovolenku v týchto končinách alebo majú všeobecne nejaký súvis s ich domovinou. Medzi stovku zvukov Japonska zaradili aj Sagano, ktoré prináša takúto neopísateľnú hudbu prírody.

 

Kedy je najlepší čas na návštevu?

Oblasť okolo Bambusového lesa je dobre známa vďaka netradičnému spôsobu rybolovu. Využívajú totiž pri ňom cvičené kormorány, pomocou ktorých majú väčšie úlovky. Neďaleko sa nachádzajú aj aleje s čerešňovými stromami a les so zastúpením rôznych druhov najmä listnatých stromov. Z toho dôvodu sú na návštevu tejto lokality najvhodnejšie dve ročné obdobia. Keď tam idete počas jari, môžete sa tešiť na omamne voňavé čerešňové stromy, ktoré budú skvelým doplnkom ku prechádzke medzi bambusmi. Na jeseň sa zase stromy v okolí krásne sfarbia a ponúknu vám pekné pestré divadlo. Bambusový les je prístupný celoročne. Nie je uzavretý, tak tam môžete zájsť kedykoľvek počas dňa či noci a vstup nie je spoplatňovaný.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa