Rana pre ochranu prírody: Pastieri v národnom parku v Keni zabili šesť levov

2023-05-16 07:00:00 |   |    | 

V národnom parku na juhu východoafrickej Kene bolo usmrtených šesť levov. Podľa úradov ich zabili miestni pastieri, ktorým levy útočili na stáda, informovala v nedeľu agentúra Reuters.



"Nanešťastie nejde o izolovaný incident, pretože v priebehu posledného týždňa boli (v rovnakej oblasti) zabité ešte ďalšie štyri levy," uvádza sa v sobotňajšom vyhlásení Kenskej služby pre ochranu prírody (KSW).

K usmrteniu šiestich levov došlo v rozsiahlom národnom parku Amboseli nachádzajúcom sa neďaleko hraníc s Tanzániou. Podľa agentúry Reuters to predstavuje ranu pre miestne snahy o ochranu prírody, ako aj pre turistický priemysel, ktorý tvorí kľúčový pilier kenskej ekonomiky.

Predstavitelia KWS sa v tejto súvislosti stretli s predstaviteľmi miestnych komunít v oblasti Amboseli, aby sa pokúsili nájsť riešenie opakovaných konfliktov medzi voľnej žijúcou zverou a obyvateľmi.  

Podľa agentúry AFP bolo šesť levov zabitých v sobotu po tom, ako šelmy predchádzajúcu noc zaútočili na 11 ovcí a jedného psa patriaceho miestnym obyvateľom.

Ľudia žijúci v okolí prírodných rezervácii v Keni sa často sťažujú, že levy a ďalšie mäsožravé šelmy - v rámci súperenia o životný priestor a zdroje - zabíjajú dobytok a domáce zvieratá.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa