Svätomariánska púť ako cesta sebapoznania

2021-06-17 08:00:00 |   |    | 

Nechajte sa inšpirovať krásami východného Slovenska a doprajte svojej duši, aby pookriala na čarokrásnych miestach Prešovského kraja. Vydajte sa cestu po Svätomariánskej púti a odneste si priehrštie radostných zážitkov, ktoré vo vás na nejaký čas zanechajú pocit dokonalého naplnenia.



 

Spoznajte čaro pohoria Čergov, Zamaguria či Levočských vrchov, z ktorých sú podmanivé výhľady na Vysoké Tatry. Vydajte sa na svoju cestu po Svätomariánskej púti a objavte skutočný zmysel života na pútnických miestach, ktoré sú súčasťou hlbokej mariánskej tradície.

Hora Zvir sa týči nad malebnou dedinkou Litmanová. Už niekoľko rokov je vyhľadávaným pútnickým miestom plným pokoja v Božej prítomnosti. Okrem toho tadiaľto vedú toky minerálnych prameňov, čo je dôkazom jedinečného prírodného bohatstva tohto výnimočného miesta. Neváhajte a vyberte sa na cestu objavovania krás po Pieninskom národnom parku.

Medzi najstaršie pútnické miesta na Slovensku patrí Mariánska hora v Levoči, ktorá sa majestátne týči nad „najjagavejším kameňom na spišskej korune“. Vaše srdce rozohrajú tóny radosti, keď si obzriete všetky historické skvosty tohto starobylého mesta, ktoré je zapísané v zozname kultúrnych pamiatok UNESCO. Pútnické miesto Mariánska hora vás naplní energiou a odchádzať z tohto miesta budete so srdcom naplneným láskou v radosti z Božej prítomnosti.

Neďaleko obce Ľutina na upätí Čergovského pohoria nájdete pútnické miesto, ktorého centrom je Bazilika Zosnutia Presvätej Bohorodičky. Nádherné a Božou prítomnosťou naplnené okolie dotvára niekoľko kaplniek, prameň vody s liečivými účinkami, drevený chrám s vyhliadkovou vežou a miniskanzen drevených chrámov s viac ako 40 miniatúrami kostolíkov východného obradu. Vašu pozornosť si určite zaslúži aj Záhrada Bohorodičky. Je to ideálne miesto pre rozjímanie a hľadanie zmyslu života v Božej prítomnosti.

Pútnické miesto pri obci Gaboltov ponúka návštevu Kostola Sv. Vojtecha, ktorého korene siahajú až do 13. storočia. Vaše srdce sa naplní pokojom a láskou z tohto pútnikmi vyhľadávaného miesta. Stíšte sa, dýchajte a vnímajte ten neopakovateľný zázrak. Hľadajte cieľ vašej životnej cesty na výnimočných miestach Svätomariánskej púte.

Svätomariánska púť („Svetlo z východu“) vyzdvihuje kultúrne, prírodné, historické, spoločenské a duchovné hodnoty slovanského národa vzťahujúce sa k posolstvu a mariánskym tradíciám. Viac sa dozviete na www.svatomarianskaput.sk.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Poľsko-Slovensko.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Advertoriál

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa