Zimná dovolenková sezóna: Z Nemecka sa lieta do 1411 destinácií

2018-12-03 16:00:00 |   |    | 

V zimnom letovom poriadku nemeckých letísk pribudlo 119 nových destinácií a 112 ich z neho vypadlo. Počet destinácií, ktoré sú z Nemecka dosiahnuteľné, vrátane vnútrozemských, vzrástol o 7 na 1411. Uvádza to najnovšia správa Združenia nemeckých letísk ADV.



V letnej sezóne, ktorá trvala od konca marca do konca októbra, letiská krajiny využilo 160,6 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška ich výkon vzrástol o 3,3 %. V roku 2016 bol medziročný prírastok obslúžených cestujúcich takmer 6 %. Tohtoročné spomalenie prírastku obslúženia cestujúcich v letnej sezóne súvisí s minuloročným krachom spoločnosti Air Berlin. V Nemecku bola druhou najväčšou po Lufthanse. Jej výpadok na trhu sa postupne podarilo nahradiť v celom rozsahu až počas uplynulej letnej sezóny.

Počet cestujúcich z Nemecka do európskych destinácií medziročne vzrástol o 5,5 %, kým ich počet na vnútroštátnych linkách klesol o 2,3 %. Zhoršený výkon súvisí nielen s bankrotom spoločnosti Air Berlin, ale aj s konkurenciou Nemeckej dráhy (DB). Práve pred rokom začala voziť cestujúcich superexpresmi po sprevádzkovanej trati medzi Berlínom a Mníchovom.

Hlavný konateľ ADV Ralph Beisel poukázal na to, že dopyt po dopravných službách stále rastie. Preto treba podľa neho zvyšovať prepravné kapacity železnice i leteckých spoločností. Upozornil na to, že veľké medzery v službách aerolínií pretrvávajú v preprave na južnú pologuľu. Nové možnosti by sa mali vytvoriť pre spoločnosti, ktoré sa špecializujú na diaľkové medzikontinentálne lety.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa