Cestovanie vlakom prejde zmenami: ZSSK ponúkne ranný vlak do Prahy aj Mukačevo bez zdržania

2019-05-30 08:00:00 |   |    | 

Cestovný poriadok vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) 2018/2019 čakajú od 9. júna viaceré zmeny. Pribudne prvý ranný vlak medzi Bratislavou a Prahou, do Mukačeva na Ukrajine sa pôjde bez zdržania na hranici po prvorepublikovej trati a do Svätého Jura a Rače by malo smerovať viac spojov. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.




Zmeny zahŕňajú nový spôsob vedenia vlakov do Pezinka, vo Svätom Jure a v bratislavskej Rači budú v pracovných dňoch zastavovať tri nové vlaky. Popoludní by tak na týchto zastávkach mali zastavovať vlaky každých dvadsať minút.

ZSSK zároveň po šiestich rokoch obnovila osobnú vlakovú dopravu z Bánoviec nad Ondavou do Veľkých Kapušian. Štyri páry osobných vlakov by mali premávať počas pracovných dní.

Nový pár vlakov kategórie railjet bude premávať medzi hlavnými mestami Slovenska a Českej republiky. Prvý ranný vlak je podľa Kováča vhodnou alternatívou pre cestujúcich, ktorí plánujú navštíviť Prahu len na jeden deň. Vyrážať by mal z Hlavnej stanice v Bratislave o 5.10 h, pričom príchod do Prahy je plánovaný na 9.07 h. Naspäť má vlak štartovať o 19.50 h a do Bratislavy by mal prísť o 23.43 h.

Ako dodal Kováč, po zrekonštruovanej prvorepublikovej trati štandardného európskeho rozchodu sa do Mukačeva po prvý raz odvezú aj cestujúci z Košíc. "Na rozdiel od dnešného spojenia do Kyjeva nebude potrebné v Čope dve až tri hodiny čakať na previazanie podvozku zo štandardného na širokorozchodný," priblížil Kováč s tým, že vlaky majú nadväzujúce prípoje na rýchliky do Bratislavy a Prahy.

Novinkou je tiež vlak, ktorý bude počas letnej sezóny jazdiť z Popradu-Tatier do poľského mesta Muszyna. Ten bude podľa hovorcu slúžiť najmä turistom smerujúcim do Tatier, do kúpeľného mestečka Krynica-Zdrój alebo do Krakova.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ZSSK, TASR – Milan Kapusta
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa