Cestujúci rozhodli: Najlepší komfort, služby aj jedlo ponúkajú jediné aerolinky

2019-09-23 00:00:01 |   |    | 

Organizácia APEX (Airline Passenger Experience Association) zverejnila rebríček najlepších leteckých spoločností na základe hodnotenia pasažierov. Oslavovať môžu najmä v katarských aerolinkách Qatar Airways, ktoré si v prestížnom hodnotení odnášajú až tri víťazstvá.



 

V období od 1. júla 2018 do 30. júna 2019 ohodnotili cestujúci vyše milión letov s takmer 600 rôznymi aerolinkami. Jednu až päť hviezdičiek prideľovali v piatich kategóriách. Najlepšie z toho vyšla katarská letecká spoločnosť Qatar Airways, ktorá podľa pasažierov ponúka najpohodlnejšie sedadlá, najlepšie služby na palube a tiež najchutnejšie jedlo a nápoje.

Skrátka neobišli ani aerolinky Emirates, ktoré počas letu ponúkajú najlepšiu zábavu a tiež Delta Air Lines za skvelé internetové pripojenie na palube a možnosť komunikovať cez iMessage, Facebook Messenger a WhatsApp.

Súčasne s ocenením však prichádzajú aj zlé správy. Qatar Airways, ktoré so svojimi 226 strojmi lietajú do vyše 160 destinácií, zaznamenali druhý rok po sebe stratu, pričom jej objem sa prudko zvýšil. Ako dôvod spoločnosť uviedla pokračujúce embargo zo strany susedných štátov, ktoré viedlo k predĺženiu letových trás, a tým k prudkému zvýšeniu nákladov. Strata za obchodný rok 2018/2019, ktorý sa skončil v marci, dosiahla 2,3 miliardy katarských rijalov, čo predstavuje 639 miliónov USD (578,12 milióna eur), uviedli aerolínie.

Spoločnosť doplatila na konflikt medzi Katarom a štyrmi arabskými krajinami - Saudskou Arábiou, Spojenými arabskými emirátmi, Bahrajnom a Egyptom. Tie v júni 2017 obvinili Katar z podpory terorizmu a na krajinu uvalili dopravnú a obchodnú blokádu. Katar všetky obvinenia odmieta.

Letecká spoločnosť prišla v dôsledku konfliktu o práva na lety do spomínaných krajín, ako aj o možnosť využívať ich vzdušný priestor. S cieľom aspoň čiastočne kompenzovať dôsledky sporu aerolínie zvýšili počet letov na bezproblémových trasách a začali lietať do nových destinácií.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa