Finnair začal s predajom jedla z biznis triedy v supermarkete, záujem je obrovský

2020-10-27 08:00:00 |   |    | 

Fínska letecká spoločnosť Finnair začala predávať jedlo z biznis triedy v supermarkete. Cieľom je zabrániť rozsiahlemu prepúšťaniu v cateringovej divízii.



Pandémia nového koronavírusu ochromila leteckú dopravu po celom svete a s ňou aj cateringové služby. Fínske aerolínie sa preto rozhodli, že svoje jedlá určené pre biznis triedu ponúknu supermarketu, ktorý sa nachádza neďaleko letiska Helsinki-Vantaa, kde má Finnair základňu.

Ako firma uviedla, produkt sa stal hitom a v priebehu pár dní bolo zhruba 1600 balených porcií predaných. Spoločnosť preto jedlo pre biznis triedu plánuje predávať aj v ďalších obchodoch.

"V predchádzajúcom období musel Finnair pristúpiť k redukcii pracovných miest, snažíme sa preto prísť s novými, inovatívnymi riešeniami," povedala pre agentúru Reuters šéfka Finnair Kitchen Marika Nieminenová. Len minulý týždeň letecká spoločnosť oznámila, že do marca 2021 zruší približne 700 pracovných miest.

V roku 2017 sa Finnair rozhodol ukončiť outsourcing cateringových služieb. Od divízie nemeckej spoločnosti Lufthansa kúpil firmu LSG Sky Chefs, premenoval ju na Finnair Kitchen a cateringové služby začal poskytovať sám. O rok neskôr už vyrábala Finnair Kitchen zhruba 12.000 jedál denne, po nástupe pandémie nového koronavírusu sa však predaj pre obmedzenie leteckej dopravy prepadol.

Podľa Nieminenovej plánuje Finnair prísť teraz okrem pôvodných jedál s novou ponukou. Plánuje ponúknuť napríklad jedlá zo sobieho mäsa z Laponska či jedlá japonskej kuchyne.

Podľa zástupcu supermarketu, v ktorom sa jedlo z biznis triedy Finnairu predáva, je záujem ľudí obrovský, napriek vyššej cene - 12,9 eura za jedno balenie hlavného jedla. Ako dodal Juha Stenholm z Finnair Kitchen, vyššia cena je opodstatnená, keďže aj suroviny sú vysokej kvality. "Naša divízia sa zameriava na jedlo pre biznis triedu, čo znamená špičkové suroviny," povedal Stenholm.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa