Z Bratislavy sa plánuje od 18. decembra lietať do Hurghady v Egypte: Víza netreba, test áno

2020-11-09 08:00:00 |   |    | 

Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave sa bude lietať do Hurghady v Egypte. Pravidelné lety leteckej spoločnosti Air Cairo do tejto destinácie sú plánované od 18. decembra tohto roka do 26. marca 2021 s frekvenciou raz týždenne, a to každý piatok. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.



Priblížila, že cestujúci do gubernií Južný Sinaj, Červené more, Luxor a Asuán sú oslobodení od poplatkov za vydávanie turistických víz do 30. apríla 2021. Aj pre dovolenkárov v Hurghade tak platí bezvízový vstup do krajiny, ak sa preukážu hotelovým voucherom.

"Od septembra je podmienkou vstupu do Egypta pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny povinnosť predložiť negatívny PCR test, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 6 rokov," upozornila Ševčíková. Test je podľa nej možné absolvovať aj priamo na letisku po prílete do Hurghady a následne zotrvať v karanténe v hoteli do času obdržania negatívneho výsledku testu, ktorý by mal byť známy do 48 hodín.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa